Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mousse s ruby čokoladom i malinama

  • (4)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6
mousse s ruby cokoladom i malinama

Ako u tebi ima bar malo pravog čokoholičara, vjerojatno već znaš za BAM Ruby čokoladu. Divnu boju daje joj posebna sorta zrna kakaa koja raste u Ekvadoru, Brazilu i Obali Bjelokosti. Ova posebna vrsta sadrži ružičasti pigment, kojega s ponosom predstavlja baš ruby čokolada. Ima vrlo poseban okus, koji nije ni gorak, ni mliječan ni sladak, nego se međusobno isprepliću kremasti i istovremeno voćno-kiselkasti okus bobica. Izvrsna je za pripremu osvježavajućih ljetnih slastica, pa sam za tebe pripremila recept za izvrstan ruby mousse.

Pri izradi moussea od ruby čokolade dodavanjem mlijeka ili slatkog vrhnja mijenja se njegov pH, što može oslabiti njegov poseban okus i boju. Ne brini, dodavanjem malina osigurat ćemo da okus i boja ruby čokolade budu još intenzivniji.

U pripremi sam upotrijebila BAM preljev od malina, ali ako kod kuće imaš puno malina, možeš napraviti pire od malina prema ovom receptu.

Ako želiš kreacije s ruby čokoladom za umake, brownie kolače ili druge kolačiće, pregledaj recepte OVDJE. Ruby čokoladom možeš preliti i kokice, pa si tako začiniti filmsku večer.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Mousse s ruby čokoladom i malinama

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Pripremi posudice u koje želiš spremiti svoj mousse s ruby čokoladom i malinama. Ja sam upotrijebila posudice od 5 x 5 cm.
2. Korak Namači listove želatine u hladnoj vodi desetak minuta, odnosno onoliko koliko im treba da omekšaju.
3. Korak U međuvremenu otopi ruby čokoladu u vodenoj kupelji, zajedno s preljevom od malina. Kad se potpuno otopi, smjesu makni s vatre. Iscijedi razmekšanu želatinu i otopi je na umjerenoj temperaturi. Za bolje topljenje dodaj žličicu smjese s ruby čokoladom i malinama. Dok otapaš želatinu, neprestano miješaj kako bi se lijepo i ravnomjerno otopila. Dodaj otopljenu želatinu u ruby čokoladni pire s malinama i miješaj dok ne dobiješ glatku masu bez grudica.
4. Korak Pričekaj da se pripremljena čokoladna smjesa ohladi, pa joj dodaj 1/3 mlijeka. Ako želiš da mousse bude pjenast, mlijeko postepeno dodaj špatulom. Lagano miješaj tako dugo dok se ne sjedini s ostalim sastojcima, a zatim na isti način dodaj preostalu količinu mlijeka.
5. Korak Slatko vrhnje miješaj tako dugo dok se na njemu ne počnu stvarati mali vrhovi. Preporučujem da vrhnje mutiš u malo većoj posudi jer kasnije moraš dodati i čokoladnu smjesu.
6. Korak 1/3 tučenog slatkog vrhnja špatulom postepeno dodaj u smjesu ruby čokolade, malina, želatine i mlijeka. Zatim dobivenu smjesu dodaj u preostalo tučeno slatko vrhnje. Miješaj špatulom tako dugo dok se sastojci ne sjedine u ujednačenu smjesu. Miješaj polako i tako da smjesi dodaješ zrak. Dakle, od dna prema vrhu.
7. Korak Smjesu zatim stavi na hladno barem sat-dva da želatina odradi svoj posao. Zatim posluži mousse od ruby čokolade i malina. Možeš ga poslužiti kao desert u čaši i dodati mu liofilizirane maline, može postati dio ukrasa na sljedećoj torti, muffinima, a njime možeš napuniti i čokoladne zdjelice. Dobar tek!
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual