Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta s bijelom čokoladom i borovnicama

  • Vrijeme pripreme: 1 h 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 24
torta se sastoji od biskvita od kakaa kreme od borovnica nadjeva od borovnica i njezne kreme od bijele cokolade

Torta s bijelom čokoladom i borovnicama kombinacija je voća i čokolade. Borovnice se odlično slažu i s kakaom i s bijelom čokoladom, pa smo spojili oboje. Torta se sastoji od biskvita od kakaa, kreme od borovnica, nadjeva od borovnica i nježne kreme od bijele čokolade.

Biskvit je navlažen otopinom limunovog šećera, što će tortu učiniti svježom i aromatičnom. Sastojci recepta dostatni su za pripremu osam komada torte u pekaču promjera 18 cm. Recept je dio BAM knjige recepata: Torte. Bez straha: limun se također izvrsno slaže s kakao biskvitom i cijelom tortom, a za vlaženje možete upotrijebiti i kakao. 

Torta može biti i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta s bijelom čokoladom i borovnicama

  • Vrijeme pripreme: 1 h 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 24

Sastojci:

  • 100 g zamrznutih borovnica
  • 40 ml vode
  • 1,5 listića želatine (jedan listić i pol)
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1 paketić limun šećera
  • 90 ml vode
  • 120 g zamrznutih borovnica
  • 20 ml vode
  • 10 g limun šećera
  • 150 g sira mascarpone
  • 50 g šećera u prahu
  • 120 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 2 listića želatine
  • 60 g zamrznutih borovnica
  • 50 ml vode
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1 listić želatine

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Pazite da smjesa ostane prozračna. Biskvitnu smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno). Pecite 15 minuta. Pripremite nadjev od borovnica i otopinu šećera dok se biskvit peče.

2. Korak

U malom loncu skuhajte borovnice s vodom i šećerom. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Odvojite skuhane borovnice, dodajte isci- jeđene listiće želatine i miješajte dok se želatina ne stopi s borovnicama. Pekač promjera 14 cm (4 cm manji od promjera torte) obložite plastičnom folijom koju treba dobro omotati oko pekača. Kuhane borovnice istresite u pekač i stavite u zamrzivač da se sloj stvrdne. Pečeni biskvit hladite nekoliko minuta u pekaču, a zatim ga izvadite i ohladite na rešetki.

3. Korak

Dok se biskvit hladi, pripremite kremu od borovnica. U manjem loncu zavrijte borovnice s vodom i šećerom. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Kuhane bo- rovnice sameljite štapnim mikserom i otopite iscijeđene listiće želatine u toplom (ne vrućem) pireu. Ručnim mikserom miješajte sir mascarpone i šećer u prahu dok ne dobijete ujednačenu smjesu; dodajte pire od borovnice i dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.

4. Korak

Biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Gornji sloj biskvita izrežite na pro- mjer 14 cm uz pomoć prstena ili čaše. Donji, veći sloj biskvita stavite na podlogu (ili u pekač), navlažite ga otopinom šećera i namjestite prsten. Premažite biskvit kremom od borovnica i zagladite površinu. Stavite u hladnjak da se krema učvrsti i pripremite bijelu čokoladnu kremu.

5. Korak

Na pari otopite čokoladu s 50 ml slatkog vrhnja; srednje čvrsto umutite 200 ml slatkog vrhnja. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Otopite iscijeđene listiće želatine u otopljenoj čokoladi i ohladite čokoladu dok ne postane mlaka. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje.

6. Korak

Na sredinu kreme od borovnica stavite mali biskvit i navlažite ga otopi- nom šećera. Namažite ga s dvije žlice kreme i na nju stavite nadjev od borovnica. Premažite ostatkom kreme (najprije ispunite rub oko biskvita) i zagladite površinu. Stavite tortu u hladnjak da se krema ohladi.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-14,16 KN (1,88 €)
Skupaj:
127,48 KN (16,92 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual