Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta Kinder Maxi King

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 18
torta kinder maxi king

Torta Kinder Maxi King najpopularnija je torta. Sastoji se od ukusne mliječne kreme, karamele, čokolade i krokanta od lješnjaka. Krema je obogaćena BAM pastom od vanilije. Da bi torta imala onaj pravi okus mliječne kreme, zgusnuto kondenzirano mlijeko apsolutno je nezamjenjivo.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.


Torta sadrži karamelu, a kuhanu karamelu možete zamijeniti kupljenom, a možete je i napraviti sami od kondenziranog mlijeka u limenci ili otapanjem karamel bombona u slatkom vrhnju.


Sastojci recepta dovoljni su za 8 komada torte pečenih u kalupu promjera 18 cm.


Svakom objavljenom receptu nastojimo dodati nekoliko trikova i savjeta kako bi torta zaista uspjela i kako se ne bi spustila taman kad prvi gost zazvoni na vrata.


Kao i u svemu, tako i u pripremi deserta svatko je od nas napravio najmanje tisuću i jednu pogrešku. Umjesto da zaboravimo na te pogreške, od njih smo napravili popis savjeta i trikova kako se one ne bi ponovile pri pripremi. Trikovi i savjeti kako napraviti najbolju tortu čekaju vas ovdje.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta Kinder Maxi King

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 18

Sastojci:

  • 180 g kristalnog šećera
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 25 g maslaca
  • 15 g instant kakaa
  • 50 ml mlijeka

Upute za pripremu:

1. Korak Najprije pripremite karamelu. Zagrijavajte šećer u velikoj posudi na srednje jakoj vatri dok se ne otopi i dobije karakterističnu boju karamele. Nemojte miješati, samo protresite posudu i pritom pazite da šećer ne zagori. Za to vrijeme zagrijte slatko vrhnje. Šećeru koji ste otopili na niskoj temperaturi dodajte zagrijano slatko vrhnje uz stalno miješanje. Neprestano miješajte dok ne dobijete glatku karamelu. Ako se u međuvremenu stvore tvrde grudice šećera, jednostavno nastavite miješati dok se šećer ne otopi. Uz stalno miješanje kuhajte još nekoliko minuta da se karamela zgusne. Stavite posudu sa strane i umiješajte maslac. Prelijte karamelu u zdjelu i prekrijte je plastičnom folijom tako da dodiruje površinu karamele. Ohladite je do sobne temperature.
2. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 10 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kakao za vlaženje. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
3. Korak Pripremite kremu. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Mascarpone pomiješajte s kondenziranim mlijekom i pastom od vanilije dok ne dobijete ujednačenu masu. Odvojite nekoliko žlica kreme, zagrijte je u malom loncu i u njoj otopite iscijeđenu želatinu; dodajte kremu ostatku kreme i dobro promiješajte ručnim mikserom. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.
4. Korak Biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Stavite tortu u hladnjak da se krema malo učvrsti. Napunite dresir vrećicu karamelom i isti- snite je od sredine prema van u obliku spirale u promjeru od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Na ovaj ćete način najlakše nanijeti karamelu na kremu bez packanja. Ostatak kreme također stavite u drugu dresir vrećicu; najprije istisnite na mjesta oko karamele, a zatim i po vrhu. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak da se učvrsti (minimalno 4 sata).
5. Korak Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Neka se ohladi (čokolada ne smije biti topla). Skinite prsten s ohlađene torte i prelijte je čokoladom. Širokim nožem za kolače ravnomjerno premažite tortu. Tortu obilno obložite lješnjak krokantom ili prženim lješnjacima. Ohladite.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-28,03 KN (3,72 €)
Skupaj:
252,26 KN (33,48 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual