Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta Cappuccino

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 14
torta cappuccino ubraja se u bolje torte torta se sastoji od kakao biskvita s kavom i njezne rahle kreme s bijelom cokoladom i instant kavom

Torta Cappuccino ubraja se u bolje torte! Torta se sastoji od kakao biskvita s kavom i nježne, rahle kreme s bijelom čokoladom i instant kavom. Kave u torti ima taman toliko da impresionira ljubitelje kave, ali i da razuvjeri one koji ne mogu zamisliti kavu u torti. 

Torta će ispasti odlično ako se recepta pridržavate od početka do kraja. Moramo biti oprezni s pravilnom upotrebom sastojaka i količina, također predlažemo da prije pripreme pročitate recept za odabranu tortu kako vas tijekom pripreme ne bi iznenadio neki neočekivani korak. Od ovih sastojaka možete pripremiti osam komada torte pripremljene u pekaču promjera 18 cm. 

Ako vam se torta Cappucino ne sviđa, možete napraviti i torte drugačijeg okusa. Pripremili smo nekoliko ideja:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta Cappuccino

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 14

Sastojci:

  • 2 jaja (veličine M)
  • 70 g kristalnog šećera
  • 50 g glatkog brašna
  • 10 g BAM kakaa u prahu
  • 1 žličica sitno mljevene kave
  • 20 g instant kakaa
  • 70 dl mlijeka

Upute za pripremu:

1. Korak

Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte suhe sastojke u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kakao za vlaženje. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.

2. Korak

Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Na pari otopite čokoladu sa 100 g slatkog vrhnja, istucite ostalih 300 g slatkog vrhnja i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Kad se čokolada otopi, dodajte žličicu instant kave, a zatim u njoj otopite iscijeđenu želatinu. Čokoladu ostavite sa strane i hladite dok ne postane mlaka. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje i pola žličice instant kave u mlaku čokoladu.

3. Korak

Biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Izrežite gornji sloj s pomoću prstena ili šalice na veličinu od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Tortu stavite na hladno na 10 minuta da se krema malo stegne, a ostatak kreme držite na sobnoj temperaturi.

4. Korak

Na kremu stavite biskvit i navlažite ga. Premažite ostatkom kreme, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak na pola sata da se krema učvrsti.

5. Korak

Čokoladu s uljem otopite na pari i ohladite dok ne postane mlaka. Glazuru ravnomjerno prelijte po torti i pospite je prstohvatom instant kave. Ostavite da se torta hladi najmanje 4 sati.

6. Korak

Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-14,16 KN (1,88 €)
Skupaj:
127,48 KN (16,92 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual