Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Keksi: djedovi brkovi

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15
keksi: djedovi brkovi

Djedovi brkovi izvrsni su keksi smiješnog naziva jer na prvi pogled zbog svojim oblikom doista podsjećaju na brkove. Keksi se rade od dizanog tijesta, marmelade i nadjeva od oraha s bjelanjcima. Možete upotrijebiti bilo koju marmeladu, a za ovaj smo recept odabrali višnju i ispalo je izvrsno.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Za nadjev umjesto oraha možete upotrijebiti i mak, lješnjake ili kakao. Kekse je lako pripremiti, a ispadne ih dosta.

Recept je dovoljan za dvije „štruce” i pekač veličine 34 x 20 cm. Ako želite više keksa, udvostručite sastojke i upotrijebite standardni pekač.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Keksi: djedovi brkovi

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15

Sastojci:

  • 130 g oštrog brašna
  • 150 g glatkod brašna
  • 80 ml toplog mlijeka
  • 60 g kristalnog šećera
  • 100 g rastopljenog i ohlađenog maslaca
  • 2 žumanjka (veličine M)
  • sitno naribana kora 1 bio limuna
  • 4 g suhog kvasca
  • 50 g kiselog vrhnja
  • 6 žlica marmelade od trešnje
  • 4 žlice mljevenih oraha
  • 2 bjelanjka
  • 120 g mljevenih oraha
  • 50 g kristalnog šećera
  • 1 paketić rum šećera

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 170 °C. Najprije pomiješajte suhe sastojke, a zatim dodajte mokre. Promiješajte da se sastojci povežu. Pospite radnu ploču s nekoliko žlica oštrog brašna, stavite na njega tijesto i dobro ga umijesite rukama. Podijelite ga na dva jednaka dijela.
2. Korak Grudu tijesta razvaljajte na papiru za pečenje u pravokutnik debljine 1 mm do 1,5 mm. Premažite ga s tri žlice marmelade i pospite s dvije žlice mljevenih oraha. Tijesto savijte po dužini s obje strane prema sredini, pritom ostavljajući razmak od 3 cm. Za rolanje upotrebljavamo papir za pečenje. Nakon što se tijesto savije, prebacite ga s papirom na pekač i odrežite višak papira s obje strane. Ponovite isto s drugim dijelom tijesta i pokrijte „štruce” tako da se dižu na toplom mjestu dok ne pripremite nadjev.
3. Korak Istucite bjelanjke sa šećerom u gusti, čvrsti snijeg. Mljevene orahe umije- šajte lopaticom. Prebacite nadjev u dresir vrećicu i istisnite ga na prazan prostor u sredini. Gurnite pekač u pećnicu i pecite oko 30 do 35 minuta.
4. Korak Ohlađeni kolač narežite na komade željene veličine i pospite šećerom u prahu po želji.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual