Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladne kocke s kokosom i kiselim vrhnjem

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16
cokoladne kocke s kiselim vrhnjem brzi su i ukusni desert cokoladne kocke sastoje se od socnog biskvita od kakaa s aromom ruma i nadjeva od kokosa s kiselim vrhnjem kiselo vrhnje kolacu daje svjezinu a za kokos i cokoladu svi znamo da su idealan par

Čokoladne kocke s kiselim vrhnjem brzi su i ukusni desert. Čokoladne kocke sastoje se od sočnog biskvita od kakaa s aromom ruma i nadjeva od kokosa s kiselim vrhnjem. Kiselo vrhnje kolaču daje svježinu, a za kokos i čokoladu svi znamo da su idealan par!

Važno je dati vremena da se kocke dobro ohlade, a najbolje su drugi dan kada se okusi u potpunosti prožmu. Od sastojaka iz recepta možete pripremiti 18 kocki u pekaču promjera 18 x 25 cm. Umjesto čokoladnih kocka, od čokolade možete pripremiti i druge recepte.

Evo nekoliko ideja:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladne kocke s kokosom i kiselim vrhnjem

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16

Sastojci:

  • 2 jaja (veličine M)
  • 110 g kristalnog šećera
  • 50 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 80 g glatkog brašna
  • 20 g BAM kakaa u prahu
  • 7 g praška za pecivo
  • 360 g kiselog vrhnja (dva pakiranja)
  • 120 g kokosovog brašna
  • 70 g šećera u prahu
  • aroma kokosa po želji

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka; istucite bje- lanjke u snijeg. Umutite žumanjke sa šećerom, uljem i vodom. Pomiješajte suhe sastojke i prosijte ih u smjesu od žumanjaka. Miješajte ručnim mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu, a zatim lopaticom umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 18 x 25 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 25 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite preljev. Pečeni biskvit odmah prelijte čokoladnim mlijekom i ostavite da se ohladi.

2. Korak

Sve sastojke za kremu stavite u posudu i promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Kremu ravnomjerno rasporedite po ohlađenom bi- skvitu i stavite na hladno da se malo ohladi.

3. Korak

Čokoladu otopite zajedno s maslacom na pari i ohladite dok ne postane mlaka. Glazuru ravnomjerno prelijte preko kokosove kreme i stavite na hladno da se čokolada stvrdne. Kolač zatim narežite na kocke i ukrasite po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-14,16 KN (1,88 €)
Skupaj:
127,48 KN (16,92 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual