Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Bijeli mousse s višnjama u čaši

  • Vrijeme pripreme: 40 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6
bijeli mousse s visnjama u casi

U čašama se skriva nježni mousse od bijele čokolade, a kontrast mu daje nadjev od višnje. Upotrijebili smo konzervirane višnje, a ljeti ih zamijenimo svježima ili trešnjama.

Glavni sastojak je BAM bijela čokolada, koja je savršeno slatka i svestrana. U usporedbi s ostalim čokoladama najviše me oduševljava njezin nježni okus. Oblikovana je u kapljice, što vam omogućava brže otapanje i olakšava doziranje. Umjesto bijelog moussea s višnjama u čaši, možete pripremiti čokoladni mousse u čaši.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Bijeli mousse s višnjama u čaši

  • Vrijeme pripreme: 40 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Pomiješajte 50 ml soka sa škrobom i miješajte dok ne postignete ujednačenu smjesu; preostali sok zavrijte s višnjama i vanilin šećerom. Smjesu dodajte u kipući sok uz stalno miješanje i kuhajte oko 2 minute. Odložite i ohladite.

2. Korak

Na pari otopite bijelu čokoladu s 50 ml slatkog vrhnja. Voda iznad koje topite čokoladu ne smije kipjeti, a posuda s čokoladom ne smije dodirivati vodu. U međuvremenu srednje čvrsto umutite 450 ml slatkog vrhnja i stavite posudu na hladno mjesto.

3. Korak

Kad se čokolada ohladi barem do mlakog stanja, u dva koraka s pomoću lopatice umiješajte umućeno vrhnje.

4. Korak

Vrećicu za ukrašavanje (dresir vrećicu) napunite kremom. U čaše najprije rasporedite 2 žličice nadjeva od višanja, a zatim istisnite kremu i ponovite postupak. Završite sa žlicom nadjeva od višanja.

5. Korak

Deserte hladite najmanje 4 sata, a zatim ih ukrasite po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-10,40 KN (1,38 €)
Skupaj:
93,58 KN (12,42 €)

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual