Zagrebačka kremšnita

Vrijeme pripreme 1 jedan sat
Sastojci: 7
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Recept za pripremu zagrebačke kremšnite. Slastica koja primami svakoga. Jedna i jedina, to je zagrebačka kremšnita, pripremljena s BAM tamnom čokoladom.

BAM tamna čokolada će vas oduševiti svojom univerzalnošću jer se doista može koristiti u većini čokoladnih recepata. Idealna je za pripremu krema, ganachea, mousseva, sladoleda, keksa, biskvita i ostalih kremastih čokoladnih struktura. Može se koristiti i za modeliranje i pripremu čokoladnih dekoracija.

ČOKOtip: umjesto kreme od vanilije možete koristiti i BAM - smjesu za kremu od vanilije.

Sastojci

Sastojci
  • pakiranje lisnatog tijesta
  • 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
  • 1 krema od vanilije
  • 0,8 l hladnog mlijeka

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Otopljeno lisnato tijesto razvaljajte u približno dvije veličine kalupa i prerežite na pola. Prebacite ga u kalup i dobro izbockajte vilicom. Neka ide malo preko ruba jer se tijekom pečenja skupi. Pecite 10 minuta na 200 stupnjeva.
2. Korak
Kremu od vanilije pripremite prema uputama s ambalaže, odnosno pripremite je sami. Za još bolji okus dodajte malo ruma. U visokoj posudi utucite slatko vrhnje. S dodatkom biljnog vrhnja će biti još čvršća. Po potrebi, pečeno tijesto poravnajte nožem i sačuvajte obreske.
3. Korak
Jedan sloj tijesta narežite na kvadratiće. Tako kasnije čokoladna glazura neće pucati i kriške ćemo također lakše uzimati s pladnja. U kalup ili na pladanj stavite prvi list tijesta i namažite ga kremom od vanilije. Na nju nanesite vrhnje. Preporučeni omjer u visini nadjeva je 2/3 kreme i 1/3 vrhnja.
4. Korak
Pokrijte kvadratićima drugog lista lisnatog tijesta. Od eventualnih odrezaka tijesta i ostatka kreme te vrhnja si za bonus možete pripremiti i slasticu u lončiću. Čokoladu otopite s komadićem maslaca. Za svilenkasti sjaj možete dodati i par kapljica mlijeka.
5. Korak
Kremšnite prelijte čokoladnom glazurom i poravnajte površinu. Ostavite ih na hladnom nekoliko sati, a zatim poslužite.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.