Mafini s kremom od vanilije

Vrijeme pripreme 40 min
Sastojci: 15
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Mafini s kremom od vanilije rade se od vrlo jednostavnog tijesta koje se može miješati i bez miksera. Vanilija je glavni sastojak recepta, dodali smo je u četiri različita oblika: mahuna vanilije, pasta od vanilije, jogurt od vanilije te mlijeko od vanilije i badema. Ne brinite, jedina dva vrlo važna sastojka su pasta od vanilije i mahuna vanilije. Po potrebi možemo upotrijebiti i običan jogurt i obično mlijeko.

Mafini s kremom od vanilije zaslađeni su šećerom, tijesto za mafine bit će sočno, a boja besprijekorno bijela, zahvaljujući dva bjelanjka. Jogurt koji smo upotrijebili jest bezmasni grčki jogurt s okusom vanilije. 

U tijesto smo dodali pastu od vanilije i mahunu vanilije. Sjemenke vanilije najlakše ćete izvaditi tako da mahunu prepolovite po dužini i nožem sastružete sve crne sjemenke, tj. točkice koje daju onaj intenzivan okus vanilije. Koja je razlika između paste od vanilije, mahune i ekstrakta vanilije, saznajte OVDJE.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Mafinima ćemo dodati i kremu. Naravno, i tu je glavni sastojak vanilija. Vanilijom dobivamo nepatvoren i izražajan okus kreme od vanilije. Ništa više, ništa manje. Ako volite vaniliju, svidjet će vam se. Ako ste ljubitelj čokolade, svejedno će vam se svidjeti. Ako općenito imate nepce, svakako će vam se svidjeti vanilija u kremi.

BAM savjet: pečenost mafina provjeravamo „testom čačkalicom”, zar ne? Ako čačkalicu zabodemo u sredinu mafina i ona izađe čista, mafini su gotovi, zar ne? Naravno, test je dobro poznat i funkcionira. Ali postoji i drugi, prikladniji način. Mafine izvadite iz pećnice ili ih ostavite unutra, po želji. Lagano pritisnite mafin. Ako se mafin nakon pritiskanja vrati u prvobitni oblik, gotov je. Ako je prst ostavio udubinu, mafine je potrebno još malo peći. Zar nije jednostavno?

Sastojci su dovoljni za 12 mafina.

Vanilija je odlična i u drugim slasticama:

Sastojci

Za muffine od vanilije:
  • 210 g višenamjenskog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 2 velika bjelanjka
Za kremu od vanilije:
  • 230 g neslanog maslaca omekšanog na sobnu temperaturu
  • 480 – 600 g šećera u prahu
  • 60 ml slatkog vrhnja za umućivanje

Upute za pripremu

Za pripremu mafina:
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U kalup za muffine stavite 12 papirnatih košarica za muffine. U srednje velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Otopite maslac u zasebnoj i većoj posudi prikladnoj za mikrovalnu pećnicu. Umiješajte šećer – smjesa će nalikovati pijesku.
2. Korak
Tucite bjelanjke, jogurt, mlijeko i BAM pastu od vanilije dok se sastojci ne sjedine. 1 BAM mahunu vanilije prerežite po duljini. Iz polovice mahune vanilije sastružite sjemenke u tijesto. Drugu polovicu sačuvajte za kasnije. Suhe sastojke polako umiješajte u mokre, miješajući dok ne dobijete smjesu bez grudica. Tijesto će biti gusto. Tijesto podijelite u pripremljene papirnate košarice i pecite 20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne bude čista. Ostavite da se ohlade.
Za pripremu kreme od vanilije:
1. Korak
Za pripremu kreme od vanilije omekšali maslac električnim mikserom umutite na srednjoj brzini. Miješajte oko 3 minute dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Tijekom miješanja postupno dodajte šećer u prahu, slatko vrhnje, BAM pastu od vanilije i BAM sjemenke vanilije. Pojačajte brzinu miksera do vrha i tucite još 3 minute. Dodajte još šećera u prahu ako je krema prerijetka ili više vrhnja ako je smjesa pregusta. Posolite ako je krema preslatka. Kremu stavite u dresir vrećicu i na ohlađene muffine istisnite željenu količinu.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.