Torta Planica

Vrijeme pripreme 1 jedan sat 30 min
Sastojci: 10
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(3)

Uvjereni smo da gotovo svi poznaju legendarni okus torte Planica. Sloj od tri čokolade neke će  odmah vratiti u djetinjstvo, dok će druge podsjetiti na legendarnu skakaonicu u Sloveniji. Torta Planica oduševit će vaše nepce prozračnim kakao biskvitom, a potom će ga počastiti kremom od mliječne čokolade koja je pripremljena od BAM mliječne čokolade. Slijedi krema od jagoda pripremljena od BAM čokolade od jagoda, a na samom kraju nepce će iznenaditi krema od BAM bijele čokolade.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu kupnju.

Za pripremu tri sloja kreme inače se upotrebljava sladoled Planica, no mi smo pripremi pristupili malo drugačije. U torti Planica razvija se prava igra okusa: okus bijele čokolade razbija okus čokolade od jagoda kojoj se dodaje aroma jagoda, a koja će svojom bojom i ukrasiti tortu Planica. Osim karamelastog okusa, BAM mliječna čokolada daje kontrast svojom čokoladno smeđom bojom. 

BAM savjet: kremi od bijele čokolade može se dodati jedna pumpica BAM paste od vanilije, što će dati još zanimljiviji okus.

Torta Planica prikladna je za svako godišnje doba, bez obzira na osvježavajući okus. Uvijek je rado viđena na proslavama rođendana ili može igrati glavnu ulogu kad želite iznenaditi voljenu osobu.

Sastojci su prikladni za osam komada torte pečene u pekaču promjera 18 cm.

Kako bismo vam olakšali pripremu torte Planica, napravili smo slastičarski paket sa sva tri okusa čokolade.

Sastojci

Za biskvit
  • 1 jaje (veličine M)
  • 25 g glatkog brašna
  • 5 g BAM kakaa u prahu
Za kremu od mliječne čokolade
  • 2 listića želatine
Za kremu od čokolade od jagoda
  • 2 listića želatine
Za kremu od bijele čokolade
Za sve tri čokoladne kreme

Upute za pripremu

Za pripremu krema od čokolade
1. Korak
S obzirom na to da je količina sastojaka ista za sve čokoladne kreme, jednak je i postupak. Kreme od bijele čokolade, čokolade od jagoda i mliječne čokolade stoga se priprema na isti način. 120 g slatkog vrhnja umutite u čvrsti snijeg. 135 g odgovarajuće čokolade otopite s preostalih 50 g toplog slatkog vrhnja. Miješajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi. U međuvremenu želatinu potopite u hladnu vodu. Pustite da se namače 5 minuta. Ocijeđenu želatinu zatim treba dodati u čokoladnu smjesu i miješati dok se ne otopi. Pazite da čokoladna smjesa ne bude prevruća, inače će se želatina otopiti u grudice, što ne želimo. Kad se želatina otopi, lagano dodajte tučeno slatko vrhnje i miješajte da se svi sastojci ne sjedine. Na isti način pripremite i ostale čokoladne kreme.
Za pripremu biskvita
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 10 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
Izrada torte
1. Korak
Biskvit stavite na podlogu i namjestite prsten. Prelijte kremom od mliječne čokolade i stavite u hladnjak da se stvrdne. Dok se krema hladi, na isti način pripremite kremu od čokolade od jagoda i kremu od bijele čokolade. Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati, skinite prsten i ukrasite je po želji.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.