Priprema
1. Korak
Kao model upotrijebite kalup za 12 muffina. Stavite podloške od papira.
2. Korak
Ako imate graham krekere, a ne mrvice, kuhačom ih pretvorite u fine mrvice. Mrvice stavite u srednje veliku posadu te umiješajte šećer i rastopljeni maslac. Miješajte onoliko dugo koliko je potrebno da biste dobili ujednačenu smjesu. Pripremljena mješavina imat će konzistenciju mokrog pijeska. U kalupe za muffine dodajte žlicu i pol mješavine s mrvicama te je potisnite stražnjom stranom žlice.
3. Korak
Ručnim mikserom tucite ohlađeno slatko vrhnje kako biste dobili čvrste vrhove. Potrebne su približno 3 minute.
4. Korak
Ručnim mikserom u zasebnoj posudi umutite krem sir i šećer na srednjoj brzini. Miješajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Ostatke koji su se tijekom miješanja zalijepili za rub posude postružite silikonskom lopaticom.
5. Korak
Smjesi od krem sira i šećera dodajte kiselo vrhnje, limunov sok i BAM pastu od vanilije. Miješajte na srednjoj brzini dok ne dobijete kremastu teksturu, približno jednu minutu. Pripazite da u smjesi ne ostanu velike grudice krem sira. Ako ima grudica, nastavite miješati dok ne nestanu.
6. Korak
Nastavkom za miješanje ili silikonskom lopaticom u smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje. Dodajte polako kako bi masa ostala prozračna i rahla.
7. Korak
Žlicom ili dresir vrećicom pripremljenu smjesu jednakomjerno dodajte na pripremljeno dno od keksa. Stražnjom stranom žlice zagladite vrhove tako da budu ravni.
8. Korak
Mini tortice bez pečenja hladite u hladnjaku najmanje 3 sata. Ako ćete ih hladiti duže od 3 sata, preporučujem da tortice bez pečenja prekrijete aluminijskom ili plastičnom folijom.
9. Korak
Mini tortice čuvajte u hladnjaku do posluživanja. Pri posluživanju dodajte: BAM preljeve, čokoladnu kremu za premazivanje, BAM crispy ili svježe voće... Mini tortice bez pečenja na sobnoj temperaturi mogu biti približno 30 – 60 minuta.