Torta bez pečenja

Vrijeme pripreme 30 min
Sastojci: 10
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Zaduženi ste za pripremu deserta na sljedećoj proslavi, želite pokazati raznolikost, ali imate samo jednu pećnicu? Ili ljeti ne želite dodatno zagrijavati stan, a zaželjeli ste se dobre torte? Napravite mjesta u hladnjaku, stiže recept za mini tortice bez pečenja! Upotrebom nekoliko osnovnih sastojaka možete bez pečenja pripremiti osvježavajuće mini tortice. BAM pasta od vanilije svojim će bogatim okusom vanilije, opojnim mirisom i pravom aromom nadopuniti i izgled i okus torte bez pečenja.

Na vrh možete dodati i čokoladni ganache. Preporučujem da ga na tortu bez pečenja stavite prije no što je stavite u hladnjak.

BAM savjet: prije početka krem sir i kiselo vrhnje zagrijte na sobnu temperaturu. Više savjeta i trikova pronađite ovdje.

Sastojci

Sastojci za tortu bez pečenja
  • 200 g graham mrvica
  • 67 g običnog ili smeđeg šećera
  • 240 ml hladnog slatkog vrhnja
Sastojci za kremu
  • 450 g punomasnog krem sira PHILADELPHIA sobne temperature
  • 65 g šećera
  • 30 g kiselog vrhnja ili običnog jogurta sobne temperature

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Kao model upotrijebite kalup za 12 muffina. Stavite podloške od papira.
2. Korak
Ako imate graham krekere, a ne mrvice, kuhačom ih pretvorite u fine mrvice. Mrvice stavite u srednje veliku posadu te umiješajte šećer i rastopljeni maslac. Miješajte onoliko dugo koliko je potrebno da biste dobili ujednačenu smjesu. Pripremljena mješavina imat će konzistenciju mokrog pijeska. U kalupe za muffine dodajte žlicu i pol mješavine s mrvicama te je potisnite stražnjom stranom žlice.
3. Korak
Ručnim mikserom tucite ohlađeno slatko vrhnje kako biste dobili čvrste vrhove. Potrebne su približno 3 minute.
4. Korak
Ručnim mikserom u zasebnoj posudi umutite krem sir i šećer na srednjoj brzini. Miješajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Ostatke koji su se tijekom miješanja zalijepili za rub posude postružite silikonskom lopaticom.
5. Korak
Smjesi od krem sira i šećera dodajte kiselo vrhnje, limunov sok i BAM pastu od vanilije. Miješajte na srednjoj brzini dok ne dobijete kremastu teksturu, približno jednu minutu. Pripazite da u smjesi ne ostanu velike grudice krem sira. Ako ima grudica, nastavite miješati dok ne nestanu.
6. Korak
Nastavkom za miješanje ili silikonskom lopaticom u smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje. Dodajte polako kako bi masa ostala prozračna i rahla.
7. Korak
Žlicom ili dresir vrećicom pripremljenu smjesu jednakomjerno dodajte na pripremljeno dno od keksa. Stražnjom stranom žlice zagladite vrhove tako da budu ravni.
8. Korak
Mini tortice bez pečenja hladite u hladnjaku najmanje 3 sata. Ako ćete ih hladiti duže od 3 sata, preporučujem da tortice bez pečenja prekrijete aluminijskom ili plastičnom folijom.
9. Korak
Mini tortice čuvajte u hladnjaku do posluživanja. Pri posluživanju dodajte: BAM preljeve, čokoladnu kremu za premazivanje, BAM crispy ili svježe voće... Mini tortice bez pečenja na sobnoj temperaturi mogu biti približno 30 – 60 minuta.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.