Topla čokolada tučena

Vrijeme pripreme 15 min
Sastojci: 4
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Topla čokolada pripremljena kod kuće? Znaš, onu slatku, božanstvenu kremastu stvarčicu koja je upravo rasplesala tvoje nepce?

Tučena topla čokolada savršena je za nadolazeće prosinačke večer kad umotani u dekicu ruke grijemo na toploj šalici tople čokolade.

Tučena topla čokolada pripremljena je s BAM tamnom čokoladom i svježim tučenim vrhnjem. Glavnu ulogu igra mliječna vruća čokolada na štapiću. Vruća čokolada na štapiću napravljena je od BAM mliječne čokolade koja sadrži pravi kakao maslac i pravu vaniliju, što daje originalan čokoladni okus. Izuzetno je kremasta i ima fini karamelasti okus.

S BAM mliječnom čokoladom možete pripremiti i:

Sastojci

Za tučenu toplu čokoladu

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Otopite tamnu čokoladu na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Kad se potpuno otopi, ulijte je u pripremljenu čašu. Čokoladu prelijte mlijekom i ostavite.
2. Korak
Mliječnu vruću čokoladu otopite na isti način kao i tamnu čokoladu i ostavite sa strane dok se ne ohladi jer ćemo je naknadno dodati u tučeno vrhnje.
3. Korak
U posebnoj posudi ručnim mikserom istucite ohlađeno vrhnje za šlag dok ne dobijete mekane vrhove – nemojte mutiti predugo jer ne želite čvrst snijeg tj. vrhnje! U kremu ulijte otopljenu pripremljenu mliječnu vruću čokoladu i samo promiješajte. Nemojte predugo mutiti jer bi trebala nastati lagana čokoladna krema.
4. Korak
Žlicom prelijte čokoladnu kremu mlijekom, poprskajte pjenicom, pospite kakaom ili po želji prelijte s još malo otopljene tamne čokolade i odmah poslužite. Pomiješajte vrhnje s mlijekom i otopljenom tamnom čokoladom i uživajte u svojoj slatkoj šalici.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Nina S. Zorčič

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.