Sufle recept ali souffle?

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 9
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Čokoladni sufle ili čokoladni souffle, osim krem brûlea, jedan je od najomiljenijih raskošnih francuskih deserta. Čini se da je riječ o zahtjevnom desertu (možda i zbog samog naziva), većina slastičara početnika nije svjesna da priprema zvuči mnogo zastrašujuće nego što uistinu jest.

Možda ćete se iznenaditi kad saznate da vam je za čokoladni sufle potrebno samo 7 osnovnih sastojaka, a cijeli proces traje otprilike 45 minuta od početka do kraja. Ako želite možete dodatno pojednostaviti pripremu s našom BAM mješavinom za čokoladni suffle. Bez obzira koju opciju odabrali, vrlo je važno da prilikom pripreme koristite pravu čokoladu. Sufle od čokolade jednako je dobar kao i dobra čokolada koju koristite. Koristit ćemo BAM tamnu čokoladu, koja svojim autentičnim okusom kakaa dodaje upravo onaj gorko-čokoladni okus čokoladnom sufleu.

Dodatne savjete za izradu souffla možete pronaći ovdje.

Ako želite možete pripremiti i čokoladni sufle s BAM bijelom čokoladom. Receptu za sufle možete dodati voće ili ga začiniti BAM namazima.

Sastojci

Sastojci
Sastojci za zdjele za sufle
  • 15 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 15 g šećera

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Čokoladu i maslac otopite na vodenoj kupelji. Čokoladnoj smjesi dodajte žumanjke, BAM pastu od vanilije i sol.
2. Korak
U posebnoj staklenoj ili metalnoj zdjeli srednje veličine, tucite bjelanjke i vinski kamen velikom brzinom dok ne nastanu meki vrhovi, odnosno oko 2 minute. Dok miješate velikom brzinom, polako dodajte šećer u tri obroka: po 1 žlicu, i miješajte najmanje 5 sekundi prije nego što dodate sljedeću žlicu. Nakon što ste dodali sav šećer, tucite još oko 2 minute dok se ne formiraju čvrsti i sjajni vrhovi.
3. Korak
Smjesu od bjelanjaka polako i nježno umiješajte u čokoladnu smjesu. Najbolje je to učiniti u tri odvojena obroka, svakega od njih potpuno sjedinite prije miješanja drugog.
4. Korak
Pripremljenu smjesu čuvajte u hladnjaku pet do deset minuta dok zagrijavate pećnicu i pripremate zdjele u kojima će se peći čokoladni sufle.
5. Korak
Stavite pećnicu u donji treći položaj i zagrijte je na 200 ° C. Kad se pećnica zagrije, pripremite posude za pečenje. Namažite ih obilnim slojem omekšanog maslaca. Pospite granuliranim šećerom, a zatim svaku zdjelu okrenite tako da se na svim mjestima zdjele stvori šećerna prevlaka. Odbacite višak šećera.
6. Korak
Ravnomjerno rasporedite tijesto u zdjelicama. Zagladite površinu nožem ili lopaticom za glazuru. Nožem, lopaticom za glazuru ili palcem zaokružite rub na vrhu kako biste stvorili "kanal" između čokoladne smjese i rubom zdjele. Ako ćete za pripremu koristiti BAM čokoladno mješovinu za sufle, slijedite upute na pakiranju proizvoda.
Pečenje čokoladnog suflea
1. Korak
Stavite pleh za pečenje s posudama u kojima se nalazi čokoladna smjesa u pećnicu. Odmah smanjite temperaturu pećnice na 190 ° C. Pecite 13-14 minuta ili dok rubovi ne budu ujednačeni, a sredina se jedva ljulja kad lagano kucnete po limu za pečenje. Ne otvarajte pećnicu prečesto jer ćete tako spriječiti da čokoladni sufle dobro naraste. Kad su pečeni, izvadite ih iz pećnice i odmah poslužite. Važno ih je poslužiti odmah jer sufle izgube uzdignuti oblik u roku od nekoliko minuta. Dobar tek!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.