Snickers u čašici

Vrijeme pripreme 1 jedan sat
Sastojci: 10
Zahtjevnost

Autorica recepta: Nina Kastelic, www.leaneen.com

Količina sastojaka je za 4-5 čaša volumena 2 dcl.

Sastojci

Dno od keksa
  • 130 g čokoladnih keksa
  • 30 g maslaca
Krema od mliječne čokolade
  • 220 ml slatkog vrhnja
Karamela s kikirikijem
  • 14 mekanih karamel bombona
  • 3 žlice slatkog vrhnja
  • kikiriki (slani ili neslani)
Krema od zlatne čokolade s karamelom
  • 220 ml slatkog vrhnja

Upute za pripremu

Postupak pripreme dna od keksa
1. Korak
Čokoladne kekse sameljemo u mrvice, a zatim dodamo rastopljeni maslac i čokoladni namaz.
2. Korak
Sve zajedno pomiješamo u jednoličnu smjesu, koju stavimo na dno čaša.
Postupak pripreme kreme od mliječne čokolade
1. Korak
Prvo zagrijemo 70 ml slatkog vrhnja i neposredno prije vrenja ga sklonimo sa štednjaka te njime prelijemo komadiće čokolade.
2. Korak
Mliječnu čokoladu s vrhnjem nekoliko puta promiješamo, tako da se sva čokolada rastopi i dobijemo jednoličnu smjesu.
3. Korak
Dok se čokoladna smjesa hladi, umutimo preostalo slatko vrhnje, koje zatim s lopaticom lagano umiješamo u mlaku čokoladu.
4. Korak
Lagano miješamo dok ne dobijemo jednoličnu čokoladnu kremu, a zatim je ulijemo na dno od keksa.
5. Korak
Čašice stavimo na hladno da se krema od mliječne čokolade dobro ohladi i stvrdne.
Postupak pripreme s kikirikijem
1. Korak
Mekane karamel bombone zajedno sa slatkim vrhnjem rastopimo nad parom.
2. Korak
Nakon što se karamela rastopi, u nju umiješamo kikiriki. Količinu kikirikija prilagodimo svom ukusu.
3. Korak
Karamelu s kikirikijem stavimo u čašice na stvrdnutu kremu od mliječne čokolade.
Postupak pripreme kreme od zlatne čokoladne s karamelom
1. Korak
Prvo zagrijemo 70 ml slatkog vrhnja i neposredno prije vrenja ga sklonimo sa štednjaka te njime prelijemo komadiće čokolade.
2. Korak
Čokoladu od karamele s vrhnjem nekoliko puta promiješamo, tako da se sva čokolada rastopi i dobijemo jednoličnu smjesu.
3. Korak
Dok se čokoladna smjesa hladi, umutimo preostalo slatko vrhnje, koje zatim s lopaticom lagano umiješamo u mlaku čokoladu.
4. Korak
Lagano miješamo dok ne dobijemo jednoličnu čokoladnu kremu, a zatim je ulijemo na stvrdnutu karamelu s kikirikijem.
5. Korak
Čašice stavimo na hladno da se slastica dobro ohladi. Nakon što se ohladi, možemo je i dekorirati.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.