Postupak pripreme dna od keksa
1. Korak
Čokoladne kekse sameljemo u mrvice, a zatim dodamo rastopljeni maslac i čokoladni namaz.
2. Korak
Sve zajedno pomiješamo u jednoličnu smjesu, koju stavimo na dno čaša.
Postupak pripreme kreme od mliječne čokolade
1. Korak
Prvo zagrijemo 70 ml slatkog vrhnja i neposredno prije vrenja ga sklonimo sa štednjaka te njime prelijemo komadiće čokolade.
2. Korak
Mliječnu čokoladu s vrhnjem nekoliko puta promiješamo, tako da se sva čokolada rastopi i dobijemo jednoličnu smjesu.
3. Korak
Dok se čokoladna smjesa hladi, umutimo preostalo slatko vrhnje, koje zatim s lopaticom lagano umiješamo u mlaku čokoladu.
4. Korak
Lagano miješamo dok ne dobijemo jednoličnu čokoladnu kremu, a zatim je ulijemo na dno od keksa.
5. Korak
Čašice stavimo na hladno da se krema od mliječne čokolade dobro ohladi i stvrdne.
Postupak pripreme s kikirikijem
1. Korak
Mekane karamel bombone zajedno sa slatkim vrhnjem rastopimo nad parom.
2. Korak
Nakon što se karamela rastopi, u nju umiješamo kikiriki. Količinu kikirikija prilagodimo svom ukusu.
3. Korak
Karamelu s kikirikijem stavimo u čašice na stvrdnutu kremu od mliječne čokolade.
Postupak pripreme kreme od zlatne čokoladne s karamelom
1. Korak
Prvo zagrijemo 70 ml slatkog vrhnja i neposredno prije vrenja ga sklonimo sa štednjaka te njime prelijemo komadiće čokolade.
2. Korak
Čokoladu od karamele s vrhnjem nekoliko puta promiješamo, tako da se sva čokolada rastopi i dobijemo jednoličnu smjesu.
3. Korak
Dok se čokoladna smjesa hladi, umutimo preostalo slatko vrhnje, koje zatim s lopaticom lagano umiješamo u mlaku čokoladu.
4. Korak
Lagano miješamo dok ne dobijemo jednoličnu čokoladnu kremu, a zatim je ulijemo na stvrdnutu karamelu s kikirikijem.
5. Korak
Čašice stavimo na hladno da se slastica dobro ohladi. Nakon što se ohladi, možemo je i dekorirati.