Sladoled s vrućim višnjama

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 3
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

BAM preljev Višnja voćni je pripravak koji sadrži više od 70 % sočnih i kiselkastih višanja bez koštica. Zbog blago kiselkastog okusa, višnje mogu obogatiti i slana i slatka jela. BAM preljev Višnja zbog svoje univerzalnosti svakoj će slastici dati točku na i. Ovaj put odlučili smo s vama podijeliti jednostavan recept za sladoled s vrućim višnjama.

Sladoled je slastica koja je savršen odabir u svako godišnje doba. Priprema sladoleda može se pojednostaviti BAM mješavinom za sladoled. Od mješavine ćete dobiti ukusan, prozračan i lagan domaći sladoled s okusom mliječnog, a pritom vam za pripremu nije potreban aparat za sladoled. 

Ponekad su najbolji oni recepti koje pripremimo spontano i koji su potpuno jednostavni! Sladoledu s vrućim višnjama možete dodati i BAM crispy.

Sastojci

Za pripremu sladoleda:
  • 500 ml slatkog vrhnja za umućivanje
Za pripremu vrućih višanja:

Upute za pripremu

Za pripremu vrućeg umaka:
1. Korak
BAM preljev Višnja ulijte u posudicu i zagrijte skoro do vrenja. BAM preljevom Višnja dobit ćemo vrući umak kojim ćemo preliti pripremljeni sladoled. Možete se odlučiti i za neku drugu vrstu sladoleda te ga preliti vrućim umakom od višanja.
Za pripremu sladoleda:
1. Korak
U velikoj suhoj posudi pripremite nezaslađeno slatko vrhnje za šlag i tucite ga ručnim električnim mikserom dok ne postane gotovo čvrsto i dok se na površini ne počnu stvarati vrhovi. U to tučeno vrhnje dodajte BAM mješavinu za sladoled i električnim mikserom dobro izmiješajte tučeno vrhnje i mješavinu za sladoled. Podlogu za sladoled prebacite u manje posude i stavite u zamrzivač na najmanje 40 minuta.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.