Rolada s namazom od pistacija

Vrijeme pripreme 30 min
Sastojci: 12
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Ovaj recept za roladu s namazom od pistacije, koja se poslužuje uz šalicu čaja ili kave, zasigurno će donijeti uzbuđenje baš svima koji je jedu. Namaz od pistacija sadržava najmanje 50% pistacija sitno samljevenih u pastu od pistacija, koja će učiniti da krema rolade bude stvarno punog i kremastog okusa.

Uz šalicu kave ili čaja možete poslužiti i druge slastice s namazom od pistacija.

Sastojci

Sastojci za rolado
  • 4 jaja
  • 100g šećera
  • 30g višenamjenskog brašna
  • 20g kakaa u prahu
  • 50ml ulja
  • prstohvat soli
Dodaci
  • nasjeckane pistacije

Upute za pripremu

Postopek priprave
1. Korak
Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in na ohlajenega premažemo kremo s pistacijinim namazom. Pripravljeno testo s kremo zvijemo v rolo, da dobimo rolado. Vse skupaj za pb. eno uro postavimo na hladno.
Priprema
1. Korak
U zdjeli pomiješajte ricottu sa šećerom i namazom od pistacije. Nakon što dobijete jednoličnu smjesu, postupno dodajte šlag i lagano miješajte odozdo prema gore. Smjesu stavite u hladnjak.
2. Korak
Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite ih sa šećerom i malo soli u čvrst snijeg. Dodajte žumanjke i nastavite miješati. Na kraju dodajte još ulje i ponovno promiješajte.
3. Korak
Prosijte brašno i lagano umiješajte kakao. Sve zajedno dodajte u prethodno pomiješanu smjesu s jajima, šećerom, uljem i solju.
4. Korak
Smjesu ravnomjerno izlijte u kalup (sastojci su prilagođeni kalupu dimenzija 37x30 cm), obložen papirom za pečenje. Sve zajedno pecite oko 9 minuta u pećnici, zagrijanoj na 190 stupnjeva.
5. Korak
Nakon što se rolada ohladi, možete je preliti čokoladnim ganacheom i posuti zdrobljenim pistacijama.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.