Red Velvet Cake Pops

Vrijeme pripreme 1 jedan sat
Sastojci: 18
Zahtjevnost

Sočni Red Velvet Cake Pops, odn. tortica na štapiću! Slatki kakao biskvit preliven BAM bijelom čokoladom i kokosom.

Cake popsi, male simpatične slastice na štapiću, iz dana u dan sve su popularnije. Zbog svoje simpatične vanjštine uistinu su nešto posebno pa stoga oduševljavaju i djecu i odrasle. Pogledajte još recept za čokoladne popse s Baileysom.

Sastojci

Sastojci za biskvit
  • 100g bijelog pšeničnog brašna tip 500
  • 10g BAM kakaa u prahu
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 33g maslinovog ulja (suncokretovo ne preporučujem jer ostavlja drugačiji okus)
  • 1 jaje srednje veličine
Sastojci za kremu
  • 100g mascarpone sira
  • 30g šećera u prahu
Sastojci za preljev
  • ribani kokos

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U veliku posudu prosijte brašno, kakao, sodu, prašak za pecivo i sol. Dobro izmiješajte.
2. Korak
U posebnoj posudi pomiješajte ulje, šećer i jaje. Dobro promiješajte kako biste dobili jednoličnu smjesu. Dodajte pastu od vanilije, jogurt, mlijeko i ocat. Promiješajte i na kraju dodajte bojilo. Miješajte dok se bojilo ravnomjerno ne rasporedi po smjesi. Suhe sastojke dodajte u tri dijela mokrim sastojcima. Ne miješajte sve suhe sastojke odjednom jer se mogu stvoriti grudice. Promiješajte kako bi se dobila glatka smjesa. Smjesu napunite u kalup za muffine obložen listićima za pečenje visine do 3/4.
3. Korak
Pecite 20-22 minute, odnosno toliko dugo da na umetnutoj čačkalici nema sirovog tijesta. Pečene cupcakese ostavite u kalupu još 2 minute, a zatim ih prebacite na rešetku za hlađenje. Ohlađene prebacite u posudu, uklonite listiće za pečenje i zdrobite ih kako biste dobili mrvice. Postepeno dodajte mascarpone sir i šećer u prahu te neprestano miješajte, odnosno mijesite.
4. Korak
Mascarpone dodajte postupno, jer su neki više tekući od drugih, a dobivena smjesa ne smije biti prevlažna, odnosno ljepljiva. Dobivena masa treba biti dovoljno ljepljiva kako biste od nje mogli oblikovati kuglice. Ne smije se lijepiti za ruke. Ako je presuha, mrvi se i ne možete oblikovati kuglice, dodajte još koju žličicu mascarpone sira. Ako je prevlažna, možete dodati još koju žlicu kokosa ili šećera u prahu. Od mase između dlanova oblikujte kuglice, pokrijte ih aluminijskom folijom i stavite u hladnjak na 15 minuta.
5. Korak
U međuvremenu otopite bijelu čokoladu na laganoj vatri. Žlicom dodajte ulje u otopljenu bijelu čokoladu i neprestano miješajte. Ohlađene kuglice izvadite iz hladnjaka. Vrh štapića za Cake Popse umočite u otopljenu čokoladu i umetnite ga u kuglicu. U kuglicu umetnite oko 1 cm štapića. Ponovite sa svim kuglicama i pričekajte da se čokolada stvrdne.
6. Korak
Nakon što se čokolada stvrdne, prekrijte cijelu kuglicu čokoladom. Kuglicu možete i umočiti u čašu s čokoladom ili je držati iznad čaše i preliti otopljenom čokoladom. Kad je kuglica potpuno prelivena, uzmite štapić na vrhu što bliže kuglici i lagano ga udarite o rub čaše kako bi se ocijedio višak čokolade (ovdje trebate biti nježni; ako to učinite prebrzo i pregrubo, kuglica može pasti sa štapića). Slažite Cake Popse uspravno u čašu, pazeći da se ne dodiruju, i pospite ih ribanim kokosom. Ostavite ih da se ohlade, možete ih staviti i u hladnjak, i poslužite!
7. Korak
Cake Popsi se mogu čuvati i u zamrzivaču. Stvrdnute Cake Popse zamotajte u prozirnu foliju - jednog po jednog i čuvajte u zamrzivaču do 3 mjeseca. Stavite smrznute Cake Popse na pult prije konzumiranja i ostavite 5-10 minuta dok se ne otope.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Nina Sakine Zorčič

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.