Recept za kremu od vanilije

Vrijeme pripreme 40 min
Sastojci: 8
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Jednostavan, ali ukusan recept za kremu od vanilije. Zahvaljujući svojoj kremastoj teksturi, ova raskošna krema pristaje gotovo svakoj slastici. Recept za kremu od vanilije prikladan je i za one koji se pridržavaju bezglutenske prehrane. Krema od vanilije često je neizostavan dio u pripremi raznih slastica, pa je dobro naučiti kako je pripremiti. Krema od vanilije u osnovi je ukusna, bogata, kremasta krema zgusnuta škrobom i jajima. Važna je komponenta mnogih slastica.

Za pripremu upotrijebili smo BAM mahune vanilije, koje su idealne za pripremu i obogaćivanje širokog izbora slastica i slatkih jela. Mahune sadrže sjemenke vanilije koje izgled vaših jela čine još privlačnijim. 

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.

BAM savjet: jaja, kukuruzni škrob i šećer miješajte u posebnoj posudi dok ne dobijete lijepu glatku pastu. To osigurava da krema od vanilije bude bez grudica, a šećer i jaja daju gustu pastu koja će se bolje pomiješati s mlijekom. 

S kremom od vanilije možete pripremiti:

Sastojci

Za kremu od vanilije
  • 475 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • prstohvat soli
  • 2 ½ žlice kukuruznog škroba
  • BAM mahuna vanilije
  • 3 velika žumanjka
  • 1 veliko jaje
  • 3 žličice neslanog maslaca na sobnoj temperaturi

Upute za pripremu

Priprema kreme od vanilije
1. Korak
U posudu dodajte očišćene sjemenke vanilije i mlijeko. Mlijeko zagrijte skoro do vrenja. U posudu dodajte šećer, jaje i žumanjke, kukuruzni škrob i sol. Miješajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.
2. Korak
Otprilike polovicu vrućeg mlijeka tankim mlazom polagano ulijte u smjesu od jaja, neprestano miješajući. Kad se smjesa od jaja sjedini s mlijekom, smjesu od jaja dodajte u ostatak vrućeg mlijeka. Osnovu za kremu zagrijte na srednjoj vatri i snažno miješajte dok se ne počne zgušnjavati – to bi trebalo trajati oko 1 do 2 minute, ovisno o temperaturi štednjaka.
3. Korak
Miješajte i pričekajte da krema zavrije. Kad krema zavrije, smanjite vatru i kuhajte još 1 – 2 minute dok ne vidite da prvi mjehurići počnu izbijati na površinu. Smanjite vatru i neprestano miješajte oko 30 do 60 sekundi nakon što prvi mjehurići izbiju na površinu. Maknite s vatre i dodajte maslac.
4. Korak
Zatim kremu ulijte u zdjelu i odmah je prekrijte plastičnom folijom, pazeći da plastična folija dodiruje cijelu površinu. Tako ćete spriječiti da na vrhu nastane kora. Ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak na nekoliko sati da se ohladi do kraja.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.