Recept: Krafne s ananasom, bijelom čokoladom i bademima

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 12
Zahtjevnost

Odlične krafne s ananasom, prikladne i za doručak! Za točku na i, prelivene su bijelom čokoladom i posute prženim listićima badema.

Provjeri i naš bogati program pribora za pečenje koji će vam olakšati pripremanje slastica >>

Sastojci

Sastojci za glazuru
  • 75 g prženih listića badema
  • maslac ili druga mast za pladanj
Sastojci za krafne
  • 128 g brašna
  • 67 g šećera
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 0,5 čajne žličice soli
  • 59 ml mlaćenice
  • 1 jaje
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 1 limenka kompota ananasa, dobro osušenog

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Pećnicu zagrijemo na 165 stupnjeva celzija.
2. Korak
Pladanj u kojem ćemo peći krafne namastimo maslacem ili drugom mašću.
3. Korak
U veću posudu istresemo brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dobro promiješamo metlicom. Dodamo mlaćenicu, jaje i rastopljeni maslac. Miješamo dok masa ne bude dobro promiješana. Umiješamo još i ananas.
4. Korak
Žlicom nanesemo tijesto u pladanj. Ako imamo pladanj za američke krafne napunimo svaku jamicu do ¾. Ako nemamo, onda nanesemo tijesto na pladanj u obliku krafni.
5. Korak
Pečemo 12 – 15 minuta. Jesu li krafne pečene možemo provjeriti čačkalicom – pečene su onda kada iz tijesta izvadimo čistu čačkalicu.
6. Korak
Pečene krafne izvadimo iz pećnice i pustimo nekoliko minuta da se ohlade.
7. Korak
U međuvremenu rastopimo bijelu čokoladu s mlijekom iznad vodene kupelji. Kada je čokolada rastopljena prelijemo ju preko krafni.
8. Korak
Po krafnama pospemo još pržene listiće badema i pustimo da se krafne ohlade.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.