Cake pops recept za tortice na štapiću

Vrijeme pripreme 40 min
Sastojci: 10
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(2)

Sve popularnije tortice na štapiću ili cake pops prikladne su za sve prigode, a u zadnje vrijeme na rođendanskim proslavama zasjenile su, pa čak i zamijenile, klasičnu tortu. Pripremila sam recept za tortice s biskvitom od vanilije, a izvrsnu aromu vanilije daje BAM pasta od vanilije. Ako se ove poznate tortice bojiš pripremiti jer misliš da nećeš moći oblikovati savršenu kuglicu, tvojim je brigama došao kraj. Kuglice je najlakše oblikovati kad se biskvit ohladi. Tada će masa biti podatnija te će se lakše oblikovati. Ako te uz to brine da će masa biti preteška te će kuglica pasti sa štapića, otkrit ću ti još jedan trik. Štapić namoči u rastopljenu čokoladu, a zatim na njega natakni kuglicu. Čokolada će osigurati da tvoja savršeno oblikovana kuglica ostane na mjestu.

Dodatne savjete o pripremi tortica na štapiću možeš pronaći OVDJE.

Sastojci

Biskvit od vanilije
  • 5 jaja veličine M (trebaju biti sobne temperature)
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
Sastojci za nadjev
  • 1 žlica mascarponea
  • 50 ml mlakog mlijeka

Upute za pripremu

Priprema biskvita
1. Korak
Zagrij pećnicu na 180 ° C s ventiliranjem.
2. Korak
U posudu stavi 5 jaja. Izmuti ih kuhinjskim robotom dok ne postanu pjenasta, a zatim dodaj 150 g kristalnog šećera, malo soli, malo paste od vanilije i istuci. Tuci dok se volumen ne udvostruči i dok ne dobiješ prekrasnu pjenu od jaja. U pjenu od jaja dodaj ulje.
3. Korak
Zatim izmjeri 150 g bilo kojeg brašna (ja uvijek upotrebljavam glatko pirovo brašno), dodaj 1 žličicu praška za pecivo i sve zajedno prosij.
4. Korak
Prosijano brašno s praškom za pecivo dodaj u pjenu od jaja i dobro promiješaj pjenjačom, podižući masu i na taj način unoseći zrak – biskvit će tako postati rahliji.
5. Korak
Biskvit se može izliti na ravan ili okrugao podložak za pečenje obložen papirom za pečenje ili namašćen. Ako je sloj biskvita visok do 2 cm, peci samo 10 minuta. Za svaka 2 cm visine dodaj 10 minuta pečenja. Povremeno nožem ili čačkalicom provjeravaj je li pečen. Svaka pećnica peče malo drugačije, pa pri pečenju pripazi na boju.
6. Korak
Biskvit je pečen kad je dobio lijepu svijetlosmeđu boju i kad nož nakon uboda bude čist.
Postupak pripreme cake pops kuglica
1. Korak
Kad se biskvit od vanilije ohladi do kraja, izmrvi ga na što manje komade.
2. Korak
Dodaj sastojke za nadjev i mijesi dok ne dobiješ mokru masu koja se ne lijepi za ruke. Ako je masa prevlažna, možeš joj dodati suhe sastojke. Ako upotrebljavaš BAM bijeli namaz od kokosa, u masu možeš dodati žlicu ili dvije kokosovog brašna.
3. Korak
Pripremljenu masu stavi na pola sata na hladno (u hladnjak ili zamrzivač). Kad se masa dobro ohladi, bit će podatnija i lakše ćeš od nje napraviti savršene kuglice. Svaka kuglica mora biti teška 25 g, pa masu izvaži prije oblikovanja. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš svu masu.
4. Korak
Pripremi štapiće (ja upotrebljavam papirnate slamke). Otopi 50 g BAM čokolade u vodenoj kupki. Slamku ili štapić umoči u rastopljenu čokoladu za približno dva centimetra. Zatim oblikovanu kuglicu stavi na štapić ili slamku i stavi na pripremljenu površinu. To je obično tanjur jer kuglice barem još jedan sat moraju biti na hladnom. Ako kuglica pukne tijekom stavljanja na štapić, nemoj je popravljati nego je oblikuj ponovo. Inače će ispasti sa štapića ili se glazura neće lijepo uhvatiti.
5. Korak
Kad se kuglice dovoljno ohlade, nanesi glazuru. Preostalu BAM čokoladu otopi u vodenoj kupki. Kad se potpuno otopi, ulij je u posude. Najprikladnije su šalice za kavu ili čaj zapremine 200 ml. Uroni kuglicu u čokoladu i pričekaj da se ocijedi sav višak čokolade. Ako želiš pripremiti uspravne cake popse, pripremi nastavak na koji ćeš ih nataknuti nakon uranjanja u glazuru. Ako nemaš podlogu, možeš upotrijebiti kutiju u koju ćeš utaknuti štapiće i ostaviti ih da se ohlade. Ako ćeš tortice na štapiću poslužiti na tanjuru, pripremi papir za pečenje na koji ćeš ih staviti nakon uranjanja u glazuru. Ako želiš dodati ukrase, primjerice BAM crispy ili druge čokoladne ukrase, to moraš učiniti odmah nakon uranjanja u glazuru. Kad se čokolada ohladi, ukrasi se više neće moći zalijepiti za nju. To je to! Tortice su gotove, dobar tek!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.