Raspucanci od kokosa

Vrijeme pripreme 1 jedan sat
Sastojci: 6
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Raspucanci od kokosa trebali bi biti vaša sljedeća slastica. Zašto? Navodimo vam barem tri razloga: nema potrebe da se tijesto hladi prije pečenja kao što je to slučaj kod većine recepata za kolačiće. Za pripremu raspucanaca od kokosa nisu vam potrebna jaja, pa je recept pogodan i za one sa zdravstvenim ograničenjima. No, s obzirom da je njihova priprema vrlo jednostavna i brza, lako ih možete pokloniti obožavateljima kokosa.

Za izradu raspucanaca od kokosa potrebno vam je samo šest sastojaka: brašno, šećer, krem sir ili mascarpone, kokosovo brašno, maslac i ekstrakt kokosa. Ekstrakt kokosa možete pripremiti sami: ½ šalice svježih ili osušenih listića kokosa i ½ šalice ruma ili votke stavite u staklenku s poklopcem, zatvorite poklopcem i čuvajte na tamnom mjestu. Pustite da „zrije” najmanje tjedan dana. Dobro protresite jednom dnevno kako biste ubrzali postupak.

BAM savjet: prije nego što počnete, provjerite jesu li maslac i kremasti sir ili mascarpone na sobnoj temperaturi, inače se neće spojiti s ostalim sastojcima tako lako kako bi trebali. Slijedite ovaj savjet OSOBITO ako ćete raspucance od kokosa pripremati bez miksera.

Pripremu raspucanaca od kokosa možete pojednostaviti i BAM bijelim kokosovim namazom. Sadrži bademe i kokos koji su zajedno fino mljeveni u kremastu pastu, što namazu daje prekrasnu kremastu strukturu. Kao takav, pogodan je za pripremu raznih slastica i kolačića.

Osim raspucanaca od kokosa možete pripremiti i:

Sastojci

Za raspucance od kokosa
  • 150 g šećera
  • 95 g brašna
  • 90 g kokosovih pahuljica

Upute za pripremu

Za pripremu raspucanaca od kokosa
1. Korak
Pećnicu zagrijte na 180 °C, a rešetku na kojoj će se peći kolačići stavite na sredinu. U mikser dodajte maslac i krem sir ili mascarpone sobne temperature, šećer, brašno, kokosove pahuljice i ekstrakt kokosa ili BAM bijeli kokosov namaz (ako ga upotrebljavate). Miješajte onoliko koliko je potrebno da se sastojci povežu i da dobijete glatko tijesto. Ako radite bez kuhinjskog robota, viljuškom ili rezačem za tijesto razradite maslac i krem sir. Dodajte šećer, brašno, kokosove pahuljice i ekstrakt kokosa ili BAM bijeli kokos namaz (ako ga upotrebljavate) i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
2. Korak
Pekač obložite papirom za pečenje ili silikonskom podlogom. Uzmite 1 žlicu tijesta i rukama je oblikujte u kuglicu te je stavite na pekač, ostavite približno 1 cm razmaka između kolačića. Ponavljajte dok vam ne ponestane tijesta.
3. Korak
Pecite 13 do 15 minuta ili dok rubovi ne postanu lagano zlatni. Ostavite kolačiće da se ohlade na pekaču, a zatim ih stavite na rešetku za hlađenje.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.