Preljev za torte s mliječnom ili tamnom čokoladom

Vrijeme pripreme 30 min
Sastojci: 4
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladni preljiv za torte mješavina je čokolade i toplog slatkog vrhnja, najčešće u omjeru 1: 1. Preljev za torte, koji bi trebao biti gladak, svilenkast i sjajan, osnovni je dio svake slastičarske kuhinje. Priprema nije samo laka i brza, već je i njegova upotreba iznimno svestrana. Čokoladni preljev za tortu prikladan je za namakanje, na primjer, kod pripreme kokosovih kockica ili „čupavaca“, prikladan je kao namaz, glazura ili kao preljev. Mogućnosti korištenja su praktički beskrajne! Međutim, kako bi se čokoladni preljev lijepo i dramatično prelio preko vaše omiljene torte, pripremit ćemo ga slično čokoladnom ganacheu. Ovaj put ćemo za preljev koristiti mliječno i tamnu čokoladu. Preljev od tamne čokolade savršeno pristaje na tortu crna šumica, dok preljev od mliječne čokolade obožava kinder bueno tortu.

Količina preljeva prikladna je za dvoslojnu tortu promjera 20 cm.

Sastojci

Za preljev za torte od tamne čokolade
  • 300 g slatkog vrhnja za šlag
Za preljev za torte od mliječne čokolade
  • 260 g slatkog vrhnja za šlag

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Doziranu čokoladu stavite u staklenu ili metalnu zdjelu. Ako radite tamni preljev za torte, dodajte tamnu čokoladu, ako pravite preljev s mliječnom čokoladom, dodajte mliječnu čokoladu.
2. Korak
Pustite vrhnje da zavrije. Zatim ga prelijte preko čokolade.
3. Korak
Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite stajati 2 minute. Zatim lagano miješajte špatulom dok se sastojci ne sjedine u glatku čokoladnu smjesu.
4. Korak
Zatim ponovno prekrijte čokoladnu smjesu plastičnom folijom. Položite je izravno na površinu ganachea. Pričekajte da se ohladi i zgusne prije nego što je upotrijebite kao preljev za torte. Nemojte ga čuvati u hladnjaku za to vrijeme.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.