Panna cotta s marakujom

Vrijeme pripreme 35 min
Sastojci: 6
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Panna cotta je slastica koju možete jednostavno pripremiti unaprijed. Pred vama je klasičan recept za jednostavnu, bogatu i kremastu talijansku panna cottu. Možete ga upotrijebiti kad god vam zatreba impresivna, brza slastica! Riječ panna cotta dolazi iz talijanskog i znači „kuhano vrhnje”. Sama priprema zahtijeva vrlo malo sastojaka. To je u osnovi jednostavna mješavina vrhnja, šećera i vanilije.

Dodat ćemo joj i želatinu koja pomaže da se smjesa stvrdne i daje kremastu konzistenciju. Panna cotta imat će bogat okus i svilenkasto glatku teksturu.

Za svježinu smo u panna cottu dodali BAM preljev od marakuje. To je iznimno aromatično voće ugodno kiselkastog okusa i kao takvo savršeno se kombinira sa slasticama nježne i slatke strukture.

BAM savjet: Ne treba se bojati riječi „želatina”. Samo zato što vam je nešto možda nepoznato, ne znači da je komplicirano – i zapravo nije. Dodavanje želatine u vruću smjesu jest ono što je aktivira. Prije dodavanja smjesi provjerite je li se potpuno otopila kako bi bila glatka i bez grudica. Zatim panna cottu hladite još barem 4 sata i uspjeh je zajamčen.

Osim panna cotte s marakujom, možete pripremiti i poznate cheesecake torte s BAM mješavinom za cheesecake i dodati im osvježavajući okus marakuje.

Sastojci

Za panna cottu
  • 60 ml hladne vode ili mlijeka
  • 7 g želatine u prahu
  • 480 ml slatkog vrhnja

Upute za pripremu

Za pripremu panna cotte
1. Korak
U malu posudu ulijte vodu i u njoj otopite želatinu. Ostavite da odstoji 5 – 10 minuta kako bi omekšala.
2. Korak
U međuvremenu, u srednje velikoj tavi na srednjoj vatri zagrijte vrhnje, šećer, mahunu vanilije i sjemenke vanilije te zagrijavajte dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i bacite mahunu vanilije. Mućenjem umiješajte želatinu i mutite dok se ne otopi. Ako se želatina nije potpuno otopila, vratite tavu na štednjak i lagano zagrijte na laganoj vatri kako bi se želatina potpuno otopila. Pripazite da stalno miješajte i da smjesa ne zakipi.
3. Korak
Smjesu s vrhnjem ulijte u četiri pojedinačne zdjele za posluživanje. Ostavite u hladnjaku najmanje 2–4 sata ili dok se panna cotta potpuno ne stvrdne. Po želji prelijte BAM preljevom od marakuje, svježim voćem, jagodama, pireom od jagoda ili drugim dodacima. Panna cottu možete prekriti plastičnom folijom i čuvati do 3 dana.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.