Mousse s ruby čokoladom i malinama

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 5
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(4)

Ako u tebi ima bar malo pravog čokoholičara, vjerojatno već znaš za BAM Ruby čokoladu. Divnu boju daje joj posebna sorta zrna kakaa koja raste u Ekvadoru, Brazilu i Obali Bjelokosti. Ova posebna vrsta sadrži ružičasti pigment, kojega s ponosom predstavlja baš ruby čokolada. Ima vrlo poseban okus, koji nije ni gorak, ni mliječan ni sladak, nego se međusobno isprepliću kremasti i istovremeno voćno-kiselkasti okus bobica. Izvrsna je za pripremu osvježavajućih ljetnih slastica, pa sam za tebe pripremila recept za izvrstan ruby mousse.

Pri izradi moussea od ruby čokolade dodavanjem mlijeka ili slatkog vrhnja mijenja se njegov pH, što može oslabiti njegov poseban okus i boju. Ne brini, dodavanjem malina osigurat ćemo da okus i boja ruby čokolade budu još intenzivniji.

U pripremi sam upotrijebila BAM preljev od malina, ali ako kod kuće imaš puno malina, možeš napraviti pire od malina prema ovom receptu.

Ako želiš kreacije s ruby čokoladom za umake, brownie kolače ili druge kolačiće, pregledaj recepte OVDJE. Ruby čokoladom možeš preliti i kokice, pa si tako začiniti filmsku večer.

Sastojci

Sastojci za ruby mousse
  • 150 g tučenog slatkog vrhnja
  • 150 ml mlijeka

Upute za pripremu

Priprema ruby moussea s malinama
1. Korak
Pripremi posudice u koje želiš spremiti svoj mousse s ruby čokoladom i malinama. Ja sam upotrijebila posudice od 5 x 5 cm.
2. Korak
Namači listove želatine u hladnoj vodi desetak minuta, odnosno onoliko koliko im treba da omekšaju.
3. Korak
U međuvremenu otopi ruby čokoladu u vodenoj kupelji, zajedno s preljevom od malina. Kad se potpuno otopi, smjesu makni s vatre. Iscijedi razmekšanu želatinu i otopi je na umjerenoj temperaturi. Za bolje topljenje dodaj žličicu smjese s ruby čokoladom i malinama. Dok otapaš želatinu, neprestano miješaj kako bi se lijepo i ravnomjerno otopila. Dodaj otopljenu želatinu u ruby čokoladni pire s malinama i miješaj dok ne dobiješ glatku masu bez grudica.
4. Korak
Pričekaj da se pripremljena čokoladna smjesa ohladi, pa joj dodaj 1/3 mlijeka. Ako želiš da mousse bude pjenast, mlijeko postepeno dodaj špatulom. Lagano miješaj tako dugo dok se ne sjedini s ostalim sastojcima, a zatim na isti način dodaj preostalu količinu mlijeka.
5. Korak
Slatko vrhnje miješaj tako dugo dok se na njemu ne počnu stvarati mali vrhovi. Preporučujem da vrhnje mutiš u malo većoj posudi jer kasnije moraš dodati i čokoladnu smjesu.
6. Korak
1/3 tučenog slatkog vrhnja špatulom postepeno dodaj u smjesu ruby čokolade, malina, želatine i mlijeka. Zatim dobivenu smjesu dodaj u preostalo tučeno slatko vrhnje. Miješaj špatulom tako dugo dok se sastojci ne sjedine u ujednačenu smjesu. Miješaj polako i tako da smjesi dodaješ zrak. Dakle, od dna prema vrhu.
7. Korak
Smjesu zatim stavi na hladno barem sat-dva da želatina odradi svoj posao. Zatim posluži mousse od ruby čokolade i malina. Možeš ga poslužiti kao desert u čaši i dodati mu liofilizirane maline, može postati dio ukrasa na sljedećoj torti, muffinima, a njime možeš napuniti i čokoladne zdjelice. Dobar tek!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.