Madeleine s bademima i Ruby čokoladom

Vrijeme pripreme 30 min
Sastojci: 8
Zahtjevnost

Ruby čokolada najveća je novost u čokoladi u posljednjih 80 godina. Nastaje od zrna kakaa posebnim postupkom i zadržava ružičastu boju. Ruby nudi snažan senzorni osjećaj, potpuno novo iskustvo okusa: nije ni gorka, ni mliječna ni slatka, već se sastoji od voćnog okusa svježeg jagodičastog voća i izvrsne glatkoće.

Ovoga puta koristili smo Ruby čokoladu kao preljev u sočnim madeleinema s bademovim brašnom.

Sastojci

Sastojci za biskvit
Sastojci za preljev

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Otopite maslac u loncu na srednje jakoj vatri. Zagrijavajte dok se ne stvore pjena i mjehurići. Neprestano miješajte tijekom zagrijavanja, maslac je gotov kad se na dnu posude počnu nakupljati mali smeđi komadići, pjena je blago zlatne boje, a maslac ima orašast miris.
2. Korak
Maknite s vatre i ulijte u posudu i ostavite da se ohladi.
3. Korak
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, bademovo brašno i sol.
4. Korak
U posebnoj posudi miksajte jaja, šećer i vaniliju dok se ne stvori blijeda, mekana i prozračna smjesa (5-7 minuta). Smjesi dodajte mješavinu brašna i izmiješajte željeznom pjenjačom.
5. Korak
Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi.
6. Korak
Kad je tijesto gotovo, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, podmažite kalup za madeleine i lagano ga pospite brašnom. U svaki model stavite 1 žlicu tijesta i pecite 8-10 minuta, odnosno dok ne postane lijepa žuto-smeđa.
7. Korak
Ostavite da se ohlade, a zatim otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici i umočite madeleine u nju. Stavite na rešetku da se ocijedi višak čokolade i po želji pospite dodacima.
8. Korak
Dobivene madeleine lijepo su sočne zbog badema, tako da ih možete držati u zatvorenoj posudi nekoliko dana!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.