Panna cotta od lješnjaka

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 7
Zahtjevnost

Recept za ukusnu panna cottu s namazom od lješnjaka by Mojačokolada.si. Namaz sadržava bar 55% odličnih pečenih lješnjaka iz Piemonta koji su poznati po zaista bogatom okusu lješnjaka koji karakterizira ovaj namaz. Namaz je napravljen po izvrsnom receptu koji stvara kremast i gladak namaz punog okusa. Nezaboravno slatko iskustvo! Namaz ne sadržava palmino ulje i BEZ glutena je. Idealan je za pripremu vrhunskih slastica, a savršen je i za punjenje kroasana, pita i ostalih peciva.

Recept je nastao u suradnji s gurmanijekartako.

Sastojci

Sastojci za nadjev
  • 450 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera
Sastojci za preljev

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Listiće želatine pripremimo prema uputama proizvođača (u hladnoj vodi, pribl. 7 minuta).
2. Korak
Za to vrijeme pripremimo slatko vrhnje, kojem dodamo šećer i zagrijavamo dok se na rubu posude ne počnu stvarati mjehurići. Vrhnje ne smije provrijati, već samo lagano krčkati. Kuhamo 5-7 minuta dok se malo ne zgusne.
3. Korak
Kad je želatina gotova, dobro je ocijedimo i dodamo u vruće vrhnje.
4. Korak
Sklonimo i vrhnje kroz cjedilo prelijemo u veću posudu (tako će se brže ohladiti).
5. Korak
Kad se vrhnje ohladi na sobnu temperaturu, dodamo namaz od lješnjaka i mascarpone sir. Lagano miješamo lopaticom kako bi krema bila što lakša.
6. Korak
Kremu ulijemo u pripremljene čašice i ostavimo da se stvrdne (najmanje tri sata, odn. još bolje preko noći).
7. Korak
Pripremljenu panna cottu od lješnjaka sam dopunila još ganacheom tamne čokolade i pečenim sjeckanim lješnjacima.
8. Korak
Ganache pripremimo tako da slatko vrhnje zagrijemo (toliko da se na rubu lončića počnu stvarati mjehurići) i dodamo mu tamnu čokoladu. Sklonimo i pričekamo da se čokolada počne topiti. Promiješamo da dobijemo glatku čokoladnu kremu, koju ravnomjerno prelijemo preko pripremljene panna cotte. Pospemo je sjeckanim pečenim lješnjacima i po želji još dodatno ukrasimo. Poslužimo ohlađeno.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.