Ledena Rafaello Torta

Vrijeme pripreme 1 jedan sat
Sastojci: 15
Zahtjevnost

Ledena kokos Rafaello torta. Priprema se lako, brzo, sa samo nekoliko osnovnih sastojaka, a BAM bijeli namaz od kokosa dolazi kao šlag na tortu, pretvarajući prosječnu slasticu u božanstvenu.

ČOKO recept: sami pripremite slatke Raffaello kuglice!

Sastojci

Sastojci za biskvit
  • 50ml ulja
  • 3 jaja - podijeljena na žumanjke i bjelanjke
  • 50g šećera
  • 125g bijelog brašna tip 500
Sastojci za kokosovu kremu
  • 135g BAM bijelog namaza od kokosa
  • 20g krupno mljevenog kokosovog brašna
  • 135 -150g vrhnja za šlag ili slatkog vrhnja
Sastojci za kremu

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2. Korak
U posudu prosijte brašno i prašak za pecivo.
3. Korak
U posebnoj posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
4. Korak
U posebnoj posudi pomiješajte žumanjke, šećer i pastu od vanilije. Miješajte ručnim mikserom na većoj brzini dok smjesa ne postane glatka, pahuljasta i svijetla (oko 4 minute).
5. Korak
Dodajte ulje i mlijeko/vodu te promiješajte.
6. Korak
Postepeno uz neprestano miješanje dodajte smjesu brašna i praška za pecivo. Miješajte dok se ne stvori glatka smjesa bez grudica.
7. Korak
Zatim silikonskom lopaticom polako umiješajte snijeg od bjelanjaka i lagano promiješajte, ne ispuštajući sav zrak iz njega. Najlakši je način povući lopaticu duž dna i podići smjesu. Nastavite tako dok se ne stvori jednolična smjesa.
8. Korak
Biskvit izlijte u kalup (promjera 18 cm), obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta, odnosno dok na umetnutoj čačkalici nema sirovog tijesta. Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim odrežite vrh biskvita kako biste dobili ravnu površinu. Vratite u kalup za pečenje ili oblikovanje torte.
9. Korak
Vrhnje i želatinu umutite u velikoj zdjeli dok se ne stvori snijeg, odnosno čvrsti šlag. Dodajte otopljenu, ohlađenu bijelu čokoladu, kokosovo brašno i namaz od kokosa te promiješajte da se sve sjedini u jednoličnu smjesu bez grudica.
10. Korak
Kremu rasporedite po ohlađenom biskvitu i stavite u hladnjak na najmanje 5 sati ili preko noći, a zatim pripremite preljev od čokolade.
11. Korak
Otopite bijelu čokoladu u vodenoj kupelji ili mikrovalnoj pećnici. Ostavite da se malo ohladi. Za to vrijeme zagrijte vrhnje na umjerenoj vatri i uklonite prije ključanja. Zatim ga postupno dodajte otopljenoj čokoladi i neprestano miješajte. Dodajte namaz od kokosa i dobro promiješajte. Masa će se u početku možda jako zgusnuti, a zatim popustiti i spojiti u jednoličnu smjesu. Ako je potrebno, dodajte još malo vrhnja dok ne dobijete glatki, gusti preljev.
12. Korak
Ohlađenu ledenu tortu pažljivo izvadite iz kalupa i stavite na rešetku za hlađenje. Prelijte pripremljenim preljevom i pospite listićima badema i krupnim kokosovim brašnom.
13. Korak
Torta je najbolja kad se poslužuje ledena, odnosno hladna, dakle izravno iz hladnjaka!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Nina Sakine Zorčič

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.