Krema od bijele čokolade

Vrijeme pripreme 30 min
Sastojci: 3
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Priznajemo, priprema kreme od bijele čokolade nije tako laka kako zvuči. Uvijek izgleda kao da svima ganache od bijele čokolade odlično uspjeva. Sve što nedostaje kod vaše pripreme je mala tajna, i sljedeća torta će izgledati dobro i imati fenomenalan okus. Svi znamo da čak i tako dobri deserti izgledaju savršeno samo kad im dodamo ukras. Je li vam ganache pretvrd, premekan, previše tekuć? Ako je vaš odgovor na bilo koje pitanje »da«, otkrijmo tajnu. Za pripremu dobre čokoladne kreme potrebno je imati ... VRIJEME! Vrijeme je sve!

Ganache se pravi od čokolade, a čokolada je vrlo osjetljiva na temperaturu. Zagrijete li čokoladu prebrzo, imate nered. Ako se čokolada nije dovoljno ohladila, krema će se stvrdnuti. Kod pripreme dekoracije s bijelim ganacheom potrebno je stoga odabrati pravi trenutak. Ako ga ostavite i ne počnete odmah ukrašavati, kakao maslac će se stvrdnuti pa će konzistencija početi nalikovati maslacu od kikirikija. Ovo nije prikladno za mazanje kolača. U tom slučaju zagrijte ga u mikrovalnoj pećnici 10 sekundi i bit će spreman za dekoriranje.

Sve što trebate je pripremiti svoj omiljeni komad torte.

Sastojci

Sastojci za ganache od bijele čokolade
  • 100 g narezanog neslanog maslaca na sobnoj temperaturi

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Slatko vrhnje zakuhajte i pustite da prokuha još nekoliko sekundi.
2. Korak
Zagrijano slatko vrhnje prelijte po čokoladi i miješajte pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi.
3. Korak
Dodajte komadiće maslaca i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Korak
Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.