Kinder Bueno torta

Vrijeme pripreme 2 dva sata
Sastojci: 16
Zahtjevnost

Autorica recepta: Nina Kastelic, www.leaneen.com

Količina sastojaka je za tortu promjera 20 cm i visine oko 10 cm. Ako želite nižu tortu, koristite kalup promjera 22 cm.

Sastojci

čokoladni biskvit
Za vlaženje biskvita
  • 1,5 dcl mlijeka
Kinder bueno krema
  • 2 listića želatine
  • 250 ml slatkog vrhnja
Kinder bueno ganache
  • 4 čokoladice Kinder Bueno

Upute za pripremu

Postupak pripreme čokoladnog biskvita
1. Korak
Jaja sa šećerom mutimo oko 10 minuta na najvećoj brzini, tako da dobijemo svijetlu, paperjastu masu. Masa treba malo narasti.
2. Korak
Dolijemo ulje i mlijeko, dodamo pastu od vanilije te mutimo još minutu ili dvije na srednjoj brzini.
3. Korak
Zatim lopaticom lagano umiješamo prosijano brašno, pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Pažljivo miješamo, tako da nastane glatka biskvitna masa bez grudica.
4. Korak
Masu podijelimo na pola i ispečemo dva sloja biskvita. Pečemo u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Drvenim štapićem provjerimo je li pečen - ako na štapiću nema ostataka biskvita, znači da je pečen.
5. Korak
Kad se biskvit ohladi, prvi sloj premjestimo na podlogu za tortu i oko njega stavimo obruč za tortu, a unutrašnjost oboda obložimo acetatnom folijom. Biskvit navlažimo toplim mlijekom.
6. Korak
Dodatni savjet: umjesto paste od vanilije, možemo koristiti i sjemenke od jedne mahune vanilije.
Postupak pripreme kinder bueno kreme
1. Korak
Mascarpone sir pomiješamo ručnim električnim mikserom zajedno s dva namaza od lješnjaka.
2. Korak
Listiće želatine na 10 min namočimo u hladnoj vodi i smekšane ih rastopimo zajedno sa žlicom kreme. Rastopljenu želatinu umiješamo u kremu.
3. Korak
Na kraju lopaticom lagano umiješamo tučeno slatko vrhnje.
4. Korak
Kinder Bueno kremu podijelimo na dva dijela. Manji dio možemo spremiti za dekoraciju.
5. Korak
Jedan dio kreme stavimo preko prvog sloja biskvita. Tortu stavimo u zamrzivač na 15 minuta da se krema malo stvrdne.
6. Korak
Na lagano stvrdnutu kremu stavimo drugi sloj biskvita, malo ga navlažimo mlijekom i preko njega stavimo drugi dio kreme.
7. Korak
Tortu stavimo u hladnjak na nekoliko sati da se obje kreme ohlade i stvrdnu.
Postupak pripreme kinder bueno ganacha
1. Korak
Slatko vrhnje zagrijavamo tik do vrenja, zatim njime prelijemo komadiće čokolade. Ostavimo pola minute, a zatim metlicom miješamo dok ne dobijemo potpuno glatku i sjajnu čokoladnu masu.
2. Korak
Kinder Bueno čokoladice nadrobimo i umiješamo ih u topao ganache, koji zatim prelijemo preko stvrdnute kreme.
3. Korak
Kad se ganache potpuno stvrdne, Kinder Bueno torta je spremna za ukrašavanje i posluživanje.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.