Keksi s čokoladom

Vrijeme pripreme 1 jedan sat 15 min
Sastojci: 13
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Keksi s čokoladom pripremaju se od brašna od lješnjaka. Zaljubit ćete se u brašno od lješnjaka čim shvatite koliko ga je jednostavno pripremiti i koliko ono keksima daje orašast okus. Otopljena BAM tamna čokolada keksima daje dodatni okus kakaa, dok ih bogati i kremasti BAM čokoladni namaz s lješnjacima obogaćuje autentičnim i intenzivnim okusom lješnjaka te kremastom strukturom koja se lako razmazuje.

Za pripremu keksa s čokoladom trebat će vam oko sat vremena, a samo pečenje traje petnaestak minuta.

BAM savjet: za čokoladni nadjev možete upotrijebiti i druge čokoladne namaze. Prije no što ih dodate u kekse od čokolade, potrebno ih je zagrijati u mikrovalnoj pećnici kako biste dobili tekuću strukturu. Budući da BAM čokoladni namaz s lješnjacima ima teksturu koja se lako razmazuje, ovaj korak možete preskočiti i bez zagrijavanja njime puniti kekse od čokolade.

Osim keksa od čokolade možete pripremiti i:

Sastojci

Za kekse s čokoladom

Upute za pripremu

Priprema tijesta za kekse
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Lješnjake tostirajte na pekaču dok ne zamirišu i postanu osjetno tamniji, 10 do 12 minuta. Ostavite da se malo ohlade. Lješnjake prebacite u multipraktik i meljite dok ne dobijete fino brašno. Ako ćete upotrijebiti BAM PREMIUM pržene lješnjake, tostiranje možete preskočiti jer su lješnjaci već tostirani.
2. Korak
Na vodenoj kupelji otopite BAM tamnu čokoladu i polovicu maslaca. Ostavite da se prohladi. U velikoj posudi ručnim ili samostojećim mikserom s nastavkom za lopaticu umutite smeđi šećer, ⅓ šalice šećera i preostali maslac. Kako bi smjesa bila lagano prozračna, miješajte približno 2 minute. Dodajte jaje, BAM pastu od vanilije i mlijeko te miješajte još 1 minutu.
3. Korak
Dodajte smjesu otopljene čokolade i miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine, još oko 1 minutu. Pri maloj brzini umiješajte brašno i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dva velika pekača obložite papirom za pečenje. Preostalu polovicu šećera stavite na tanjur. Vadite ravne žlice tijesta stavljajući hrpice na pripremljene pekače. Od svakog komada napravite kuglicu, zatim je uvaljajte u šećer i stavite na pripremljene pekače na razmaku od 2 cm. Lagano svaku kuglicu pritisnite palcem i napravite lagano udubljenje u koje ćete dodati BAM čokoladni namaz s lješnjacima.
4. Korak
Sirove kekse zamrznite kako bi se stvrdnuli. Ostavite ih u zamrzivaču najmanje 1 sat. Zagrijte pećnicu na 180 °C, rešetke stavite na gornji i donji položaj. Pecite dok keksi malo ne narastu, 7 do 8 minuta. Kad ih izvadite iz pećnice, udubljenje na keksima učvrstite tako da ih ponovno nježno pritisnete palcem.
5. Korak
U udubljenje na još toplim keksima dodajte 1/2 žličice BAM čokoladnog namaza s lješnjacima i ostavite da se ohlade. Zatim ih poslužite.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.