Krema za premazivanje torti ili ganache krema

Vrijeme pripreme 30 min
Sastojci: 6
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(3)

Svi znamo da čak i jako dobri deserti izgledaju savršeno tek kad ih ukrasimo. Za ukrašavanje se upotrebljava i ganache krema. Možemo je pripremiti na više načina, a najvažnije je da se pri pripremi uvijek držiš istog postupka. Ovaj put, osim sastojaka, s tobom dijelim i nekoliko savjeta uz koje će ti ganache zasigurno uspjeti.

S čokoladom za kuhanje dobit ćeš dobar ganache, ali prava čokolada koja sadrži kakao maslac dat će mu bolji okus. Pazi da ganache ne dođe u kontakt s vodom. Uvijek ga drži u plastičnoj posudi ili posudi prikladnoj za mikrovalnu pećnicu kako bi se po potrebi mogao podgrijati i omekšati. Količina navedena u receptu dovoljna je za premazivanje 2 velike torte promjera 26 cm. Može biti dovoljna i za premazivanje 3 torte, ovisno o debljini premaza, promjeru i visini torte. S ovom će ti količinom gotovo sigurno nešto ostati, jer je za ugodno premazivanje potrebno više ganachea nego što se zapravo potroši. Višak možeš spremiti u zamrzivač.

Sad kad znaš kako premazati tortu, za premazivanje pripremi tortu omiljenog okusa.

Sastojci

Sastojci za ganache od tamne čokolade
  • 100 g narezanog neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
Sastojci za ganache od bijele čokolade
  • 100 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi narezanog na komadiće

Upute za pripremu

Postupak izrade ganachea od tamne čokolade
1. Korak
Zagrij slatko vrhnje do vrenja i pusti ga da kuha još nekoliko sekundi.
2. Korak
Čokoladu prelij zagrijanim slatkim vrhnjem i miješaj pjenjačom sve dok se sva čokolada ne otopi.
3. Korak
Dodaj komade maslaca i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
4. Korak
Pokrij prozirnom folijom i ostavi na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Postupak izrade ganachea od bijele čokolade
1. Korak
Zagrij slatko vrhnje do vrenja i pusti ga da kuha još nekoliko sekundi.
2. Korak
Čokoladu prelij zagrijanim slatkim vrhnjem i miješaj pjenjačom sve dok se sva čokolada ne otopi.
3. Korak
Dodaj komade maslaca i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
4. Korak
Pokrij prozirnom folijom i ostavi na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.