Ferero torta ili torta Ferrero?

Vrijeme pripreme 1 jedan sat 15 min
Sastojci: 12
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Ah, nema veze! Bilo da se radi o Ferrero torti ili torti Ferrero, u svakom će slučaju impresionirati ljubitelje istoimenih čokoladnih kuglica. Pripremajući Ferrero tortu, imat ćete osjećaj kao da jedete čokoladne kuglice, ali u obliku torte. Za napad na nepce brine se BAM čokoladni namaz s lješnjacima koji sadrži najmanje 50 % najboljih prženih lješnjaka iz Piemonta, koji će Ferrero tortu obogatiti autentičnim i intenzivnim okusom lješnjaka te joj dati kremastu strukturu. Izuzetan okus lješnjaka izvrsno nadopunjuje aromatičan okus kakaa u prahu te kremasti okus mlijeka.

BAM savjet: primijetit ćete da torta sadrži neobičnu količinu sastojaka; samo 2 žlice brašna, dok većinu teksture čine mljeveni lješnjaci. Za pripremu preporučamo upotrijebiti pržene lješnjake jer su izrazito hrskavi i punog okusa. Kao takvi, oni će obogatiti okus vaše torte.

Po želji možete pripremiti i čokoladne kuglice, čokoladne kuglice s lješnjacima ili u preostali biskvit dodati malo ruma i pripremiti rum kuglice. 

No, ako želite u pripremi upotrijebiti više brašna, Ferrerto tortu možete pripremiti po ovom receptu ili čokoladnu tortu s narančom.

Sastojci

Za biskvit
Za kremu od čokolade i lješnjaka

Upute za pripremu

Priprema biskvita
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 180°C. Jaja umutite sa šećerom dok ne povećaju svoj volumen najmanje tri puta. Dobivena smjesa treba biti rahla i mekana. U smjesu od jaja i šećera prosijte brašno, BAM kakao u prahu i prašak za pecivo. Postupno dodajte nasjeckane lješnjake. Miješajte polako kako bi smjesa ostala prozračna i mekana. Biskvit 40 minuta pecite u zagrijanoj pećnici.
Priprema kreme od čokolade i lješnjaka
1. Korak
Otopite BAM mliječnu čokoladu zajedno s maslacem u vodenoj kupelji i ostavite da se čokolada ohladi na sobnu temperaturu. Čokoladu pomiješajte s BAM čokoladnim namazom s lješnjacima. Dodajte BAM čokoladni namaz s lješnjacima. Umutite slatko vrhnje i lagano ga umiješajte u dobivenu čokoladnu kremu.
Izrada torte
1. Korak
Tijesto za biskvit prerežite na dva ili tri sloja. Izlomite oblande na male komadiće. Svaki sloj biskvita ravnomjerno premažite kremom, po kremi pospite izlomljene oblande. Odvojite malo kreme sa strane za premazivanje torte. Zatim tortu premažite kremom. Ferrero Rocher čokoladne kuglice prepolovite i njima ukrasite tortu. Ostavite tortu na hladnom do posluživanja.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.