Čokoladni souffle s BAM bijelom čokoladom

Vrijeme pripreme 35 min
Sastojci: 8
Zahtjevnost

Soufle ili pravilno napisano "soufflé" jedan je od klasika francuske kuhinje. Često puta čujemo kako se mnogi boje napraviti souffle, a iz straha da slastica ne uspije radije se odlučuju da je ne prave. Doista se ne radi o jednoj od najlakših slastica, ali nije je tako teško napraviti. Pripremili smo recept s kojim ćete sigurno uspjeti ako se samo budete pridržavali naših savjeta.

Ovaj smo se put odlučili za souffle od bijele čokolade jer je lagan i prozračan. Kao stvoren za slasticu, bez obzira na prigodu. Možete ga ukrasiti jagodama ili citrusima, koji se izvrsno slažu s BAM bijelom čokoladom, bilo u obliku umaka od svježeg voća ili s dodanim voćnim pireima.

ČOKO-TIP: ako ga poslužujete tijekom zimskih praznika, pobrinite se da "snježni planinski efekt" soufflea pojačate posipanjem mnogo šećera.

Sastojci

Sastojci za tijesto

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Korak
Zdjelice za souffle premažite maslacem i pospite šećerom.
3. Korak
U posebnoj posudi pomiješajte sol, brašno i preostali šećer.
4. Korak
Otopite BAM bijelu čokoladu u vodenoj kupelji. Budite oprezni jer se bijela čokolada zagrijava brže od ostalih i može brzo zagoriti. Tijekom topljenja, miješajte čokoladu dok ne dobijete jednoličnu, tekuću smjesu.
5. Korak
U otopljenu bijelu čokoladu dodajte žumanjke kako biste dobili jednoličnu smjesu.
6. Korak
U zasebnoj posudi istucite bjelanjke na srednjoj brzini, dodajte vinski kamen dok se na masi ne počnu stvarati lagani vrhovi.
7. Korak
I dalje tucite bjelanjke na velikoj brzini, dodajte BAM pastu od vanilije, a zatim postupno dodajte kombinaciju soli, brašna i šećera dok bjelanjci ne zadrže tvrde sjajne vrhove.
8. Korak
Lagano umiješajte trećinu mase od bjelanjaka u čokoladnu smjesu, a zatim lopaticom dodajte preostali snijeg od bjelanjaka. Čokoladna smjesa treba biti ravnomjerno obojena, lagana i pjenušava.
9. Korak
Pripremljenu smjesu žlicom stavljajte u pripremljene posudice za souffle i ostavite da odstoji poklopljena do 30 minuta ili odmah pecite oko 25 do 30 minuta dok se hrskavi vanjski dio soufflea ne podigne.
10. Korak
Nakon što se souffle ohladi, ukrasite ga svježim voćem (preporučujemo maline) ili napravite pire od malina i poslužite souffle s umakom od malina.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.