Odlična čokoladna torta

Vrijeme pripreme 1 jedan sat
Sastojci: 10
Zahtjevnost

Odličan i jednostavan recept za Tanjinu čokoladnu tortu.

Recept pripremila: Tanja Zagozda

Pogledaj također široku ponudu naših torti >>

Sastojci

Sastojci za čokoladni biskvit
  • 8 jaja
  • 200 g šećera
  • 80 g maslaca sobne temperature
Sastojci za čokoladnu kremu
  • Slatka otopina (150 g šećera, 100 ml vode, komadić narančine korice), rum
  • Dekoracija po izboru

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Preporuka: najprije napravimo kremu (zakipimo vrhnje i u njega dodamo čokoladu) i u međuvremenu dok radimo, pečemo i hladimo biskvit, hladimo i kremu. Zatim prije punjenja istučemo još vrhnje i obje istučene kreme pomiješamo zajedno.
2. Korak
Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. Žumanjke, maslac i pola doze šećera pjenasto istučemo. Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg s preostalim šećerom. Lagano ga umiješamo u masu od žumanjaka.
3. Korak
Na tu smjesu prosijamo smjesu s brašnom, kakaom i praškom za pecivo (te sastojke najprije pomiješamo zajedno, a zatim ih prosijamo na smjesu od jaja).
4. Korak
Kalup za tortu obložimo papirom za pečenje. U kalup izlijemo tijesto. Pečemo 30 – 35 minuta. Pečeni biskvit okrenemo naglavačke i ohladimo.
5. Korak
Zakipimo 200 ml slatkog vrhnja, dodamo čokoladu narezanu na komadiće i promiješamo da se rastopi. Kremu ohladimo. Ohlađenu kremu miksamo dok ne ostane prhka i pjenasta, a zatim još umiješamo 400 ml istučenog slatkog vrhnja.
6. Korak
Ohlađeni biskvit narežemo na tri sloja. Svaki sloj namočimo ohlađenom šećernom otopinom s rumom, koju ćemo pripremiti tako što ćemo šećer i vodu te komadić narančine korice zavreti kako bi se šećer rastopio, ohladimo i dodamo malo ruma. Razrijedimo vodom da bude primjereno slatka. Na svaki sloj rasporedimo trećinu kreme.
7. Korak
Nakon što stavimo treći sloj biskvita preostalom kremom premažemo cijelu površinu torte, i sa strane također. Tortu na nekoliko sati stavimo u hladnjak kako bi se krema stvrdnula. Ukrasimo po želji.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.