Čokoladni souffle

Vrijeme pripreme 30 min
Sastojci: 5
Zahtjevnost

Jednostavan recept za odličan čokoladni souffle.

Sastojci

Sastojci za biskvit
  • 2 jaja
  • 25 dag šećera u prahu
  • 20 g brašna

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Pećnicu upalimo na 180 stupnjeva. Na štednjak stavimo nešto veći lonac u koji nalijemo malo vode (oko 2 dl). Na lonac stavimo manju zdjelu u koju nadrobimo čokoladu i narežemo maslac. Pustimo kuhati na umjerenoj vatri da se maslac i čokolada rastope. Kada se čokolada rastopi dobro ju promiješamo kako bi dobili glatku smjesu i ostavimo da se malo ohladi.
2. Korak
Mikserom pjenasto umiješamo jaja i šećer u prahu. Dodamo brašno koje polako metlicom umiješamo u smjesu. Na kraju u smjesu umiješamo još ohlađenu čokoladu.
3. Korak
Kalupe u kojima ćemo peći sufle, dobro namažemo maslacem i pospemo kristalnim šećerom. U pripremljene kalupe ulijemo masu do ruba i nožem prijeđemo preko posudice da nastane ravna površina. Souffle pečemo 8–15 minuta (vrijeme pečenja ovisi o pećnici i kalupima). Pravilno pečen sufle je takav da je u unutrašnjosti tekući.
4. Korak
Pečen souffle izvadimo iz pećnice i poslužimo još vruće. Možemo ih jesti iz kalupa ili prevrnuti na tanjur. Uz to možemo ponuditi i kuglicu sladoleda.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.