Čokoladni kolač od metvice s marelicama i ananasom

Vrijeme pripreme 1 jedan sat
Sastojci: 15
Zahtjevnost

Uvijek je pravo vrijeme za pečenje kolača. Bilo da je to posebna prigoda ili samo tako. Ovaj put smo pripremili recept od slatko-sočnih sastojaka.

Marelice i ananas, s druge strane, menta i čokolada. Isprobajte svoje kuharske vještine sljedećim receptom.

Sastojci

Sastojci za biskvit
  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • vanilin šećer
  • žličica ruma
  • 0,5 dcl ulja
Sastojci za mramoriranje
  • zdjelica marscarponea
  • 1 jaje
  • 3 rebra bijele čokolade
  • Žlica šećera
  • ekstrakt metvice
Ukras
  • marelice, komadići ananasa

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
U posudi istucite jaja, rum, ulje i čokoladnu lješnjak kremu. U drugoj posudi smiješajte brašno s praškom za pecivo, čokoladni puding u prahu, vanilin šećer i šećer.
2. Korak
Sadržaj druge posude dodajte kremi od jaja i dobro promiješajte. Posebno smiješajte mascarpone, rastopljenu bijelu čokoladu, jaje, šećer i ekstrakt metvice.
3. Korak
Pripremite pladanj, obložen papirom za pečenje, i dodajte tamno tijesto. Zatim dodajte još svjetlo i lagano promiješajte kako bi dobili efekt mramora.
4. Korak
Pladanj stavite u pećnicu, zagrijanu na 180 stupnjeva, najprije na približno pola sata. Zatim stavite marelice i komadiće ananasa i ponovno pecite približno 30 minuta.
5. Korak
Čokoladni kolač posipajte vanilin šećerom u prahu i servirajte ohlađenog.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.