Čokoladni cookiesi koji će vam oduzeti dah

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 9
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(2)

Jeste li i vi veliki obožavatelj američkih čokoladnih keksa, koje mnogi nazivaju i čokoladnim cookiesima? Radije ih pripremate sami ili pak kupujete u najbližoj trgovini? Ako ih zaista kupujete, onda svakako morate isprobati naš jednostavan čokoladni recept za ovu nadasve slasnu užinu!

Prije nego li se uhvatite pečenja keksa, pročitajte nekoliko naših savjeta koji će vam pomoći pripremiti ovu slasnu čokoladnu grickalicu:

Rastopljeni maslac je ključni korak do uspjeha.

U kombinaciji sa šećerom dat će izniman karamelni okus bez kojih čokoladni keksi nisu mogući, a ujedno će dati i pravu strukturu keksa.

Tijesto prije pečenja dobro ohladite.

Time ćete pomoći maslacu da se ponovno učvrsti, zbog čega će čokoladni cookiesi lijepo narasti. Uz to će biti i hrskaviji, a sredina mekana.

Upotrijebite čokoladne kapljice.

Upotrijebiti možete samo mliječnu, tamnu ili bijelu čokoladu, a možete i svake po malo, time će čokoladni keksi dobiti još zanimljiviji izgled.

Sastojci

Tijesto
  • 115 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 70 g kristalnog šećera
  • 1 jaje
  • ½ čajne žličice praška za pecivo

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
U lončiću rastopite maslac i prelijte ga u veću posudu. Dodajte smeđi i kristalni šećer te miješajte na niskoj brzini kako bi mješavina postala potpuno glatka. U manjoj posudi umiješajte jaja i vanilin šećer te to dodajte u smjesu od maslaca i šećera. Miješajte srednjom brzinom da se svi sastojci dobro pomiješaju.
2. Korak
U nastalu smjesu dodajte još prašak za pecivo i sol, a zatim lopaticom oprezno umiješajte brašno i miješajte dok tijesto ne postane glatko. Na kraju dodajte još čokoladne kapljice po svom izboru.
3. Korak
Po pladnju rastegnite papir za pečenje i jušnom žlicom (ili žlicom za sladoled ako ju imate) oblikujte kekse s približno 5 centimetara razmaka jer za vrijeme pečenja narastu. Pokrijte ih prozirnom folijom za namirnice i pladanj stavite u hladnjak na barem 2 sata da se tijesto dobro ohladi

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.