Čokoladne praline s lješnjacima

Vrijeme pripreme 1 jedan sat
Sastojci: 6
Zahtjevnost

Recept za čokoladne praline s lješnjacima. BAM Premium pečeni cjeloviti lješnjaki impresionirat će vas svojim autentičnim okusom lješnjaka, hrskavosti i definitivno s mnogim mogućnostima korištenja u pečenju i kuhanju kod kuće. Idealni su za upotrebu u slatkim i slanim jelima. Od njih možemo pripremiti izvrsni domaći maslac od lješnjaka ili namaze, koji se mogu obogatiti drugim sastojcima poput kakaa. Vrhunski lješnjaci obogaćuju okus vaših peciva, kolača, sladoleda, pita i kolačića. Uz donji recept za praline s lješnjakom, možete pripremiti praline za osam osoba.

Sastojci

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
U tavu dodajte šećer i zagrijavajte ga dok ne dobijete zlatno smeđu karamelu (ili tostirani šećer).
2. Korak
Sjeckajte koštice lješnjaka na lim za pečenje i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 170 stupnjeva oko 10 minuta. Zatim uklonite crvenkastu kožu iz pečenih koštica i pomiješajte ih s karamelom, a zatim sve zajedno ohladite.
3. Korak
Lagano promiješajte smjesu lješnjaka u električnoj miješalici.
4. Korak
U drugu zdjelu stavite slatko vrhnje pa dodajte nasjeckanu mliječnu čokoladu i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Zatim u otopljenu čokoladu dodajte mrvice lješnjaka.
5. Korak
Ulijte svu čokoladnu smjesu u posudu za pečenje i stavite je u zamrzivač na oko 30 minuta. Zatim iz ove smjese oblikujte kuglice i vratite ih u frižider da se stvrdnu.
6. Korak
Zatim procijedite tamnu čokoladu na male komade i otopite je na vodenoj kupelji.
7. Korak
Zatim se čokoladne kuglice umoče u otopljenu čokoladu i uvaljaju u kakao. Stavite praline u hladnjak da se stvrdne i poslužite.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.