Čokoladni raspucanci s BAM ruby čokoladom

Vrijeme pripreme 30 min
Sastojci: 11
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladni raspucanci tako su dobri i jako su mekani. Njihova priprema toliko je jednostavna da vam mogu pomoći i male dječje ruke. Ovog smo puta dodali BAM ruby čokoladu, koja svojom prirodnom ružičastom bojom, koju daje posebna sorta kakao zrna, i voćno-kiselkastim okusom impresionira svijet slastičarstva. Čokoladni raspucanci voćno-kiselkastog okusa odlično se slažu i s BAM preljevom od malina, koji se može dodati u njih kao nadjev.

BAM slastičarski savjet: U čokoladne raspucance možete dodati i liofilizirano voće u prahu za još izraženiju boju, a liofilizirano voće možete dodati i u tijesto za kekse. 

Čokoladne raspucance možete pripremiti i na druge načine. U nastavku vam dajemo nekoliko naših ideja:

Sastojci

Za čokoladne raspucance
  • 200 g višenamjenskog brašna
  • prstohvat soli
  • 5 g praška za pecivo
  • 25 g BAM bademovog brašna
  • 50 g maslaca
Dekoracija
  • Šećer u prahu

Upute za pripremu

Priprema čokoladnih raspucanaca
1. Korak
U posudi pomiješajte 200 g brašna, sol, prašak za pecivo i bademovo brašno. Zagrijte čokoladu i maslac u vodenoj kupelji. Nakon toga u posebnoj posudi mikserom miksajte jaja i šećer oko pola minute. Dodajte pastu od vanilije, BAM preljev od malina (po želji). Miješajte na najvećoj brzini negdje oko 2 minute. U smjesu ulijte otopljenu čokoladu i maslac te miješajte još 2 minute. Zatim postupno dodajte smjesu suhih sastojaka i miješajte na velikoj brzini 2 minute. Ako je smjesa previše mokra, dodajte još 1,5 do 2 žlice brašna. Oblikujte tijesto u kuglu, zdjelu dobro omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata.
Pečenje i dekoracija čokoladnih raspucanaca
1. Korak
Kad se smjesa ohladi, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Od smjese oblikujte kuglice i uvaljajte ih najprije u obični šećer, a zatim u šećer u prahu. Kuglice trebaju biti bogato prekrivene šećerom, inače će se šećer tijekom pečenja otopiti. Pecite 10 do 11 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite kekse na pekaču još 10 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku za hlađenje. Divni, mekani i sočni keksi su spremni!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Nina S. Zorčič

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.