Čokoladni muffini s bananom

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 13
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Mekani čokoladni muffini s bananom i začinjeni cimetom, brzo su pripremljeni desert i ideja kako konzumirati prezrele banane. S njima biste mogli napraviti i kruh od banana, ali čokoladni muffini od banana definitivno su brža verzija. Temelj za pripremu su glavni sastojci koji se najčešće koriste u pečenju: brašno, šećer i mlijeko. Slijedite li upute pri pripremi, prijeći ćete tanku granicu između toga hoće li vaši čokoladni muffini od banane biti sočni ili će biti presuhi i bez okusa. Za okus čokolade koristili smo BAM tamnu čokoladu koja svojom univerzalnošću može zauzeti mjesto u svakom desertu.

BAM čokoladni savjet: samoj masi dodajte par žlica mlijeka i veliku količinu banana.

Za još više recepata za pripremu čokoladnih muffina kliknite ovdje.

Sastojci

Sastojci za kolačiće
  • 190 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 3 velike zrele banane

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 220 ° C. Kalupe za muffine (za 12 muffina ili upotrijebite papirnate kalupe za muffine) premažite maslacem.
2. Korak
U srednjoj zdjeli promiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet i muškatni oraščić. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
3. Korak
Zatim zgnječite banane. Srednjom brzinom umutite i umiješajte otopljeni maslac, smeđi šećer, jaje, pastu od vanilije i mlijeko. Suhe sastojke ulijte u mokre sastojke, pa mješajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Dodajte BAM tamnu čokoladu.
4. Korak
Žlicom tijesto ulijte u kalupe za pečenje. Pecite 5 minuta na 220 ° C. Zatim postavite temperaturu pećnice na 180 ° C, i pecite dodatnih 16-18 minuta ili dok čačkalica koja je umetnuta u sredinu ne bude čista. Ostavite muffine da se ohlade u kalupu za pečenje 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se ohlade.
5. Korak
Mafini će ostati svježi na sobnoj temperaturi nekoliko dana, a ako ih držite u hladnjaku ostati će svježi do tjedan dana. Dobar tek!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.