Čokoladni mousse u čaši

Vrijeme pripreme 35 min
Sastojci: 7
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Klasični čokoladni mousse u čaši začini čak i klasičnu večeru. Čokoladni mousse pripremljen u čaši izgleda stvarno elegantno, ali u isto vrijeme je također i praktičan. Serviran i poslužen u čaši, može se pripremiti dan ranije. Pripremite gusti, kremasti i bogati čokoladni mousse s BAM tamnom čokoladom jer ćete tako dobiti pravi gorko-slatki okus.

BAM čokoladni savjet: prije dodavanja žumanjaka u čokoladni mousse, provjerite ima li čokolada pravi okus. Ako je čokolada prevruća, jaja će se skuhati, ako je prehladna,  sastojci se uopće neće povezati. Dodajte malo otopljene čokolade na donju usnu kako biste lakše odredili odgovarajuću temperaturu.

Ako želite začiniti okus čokoladnog moussea, možete dodati maline ili jagode, ili možete pripremiti čokoladni mousse s čokoladom Ruby.

Sastojci

Za čokoladni mousse
  • 2 žlice skuhanog espressa ili vrlo jake kave
  • 3 bjelanjka
  • žlica šećera
Dodaci
  • Maline i šlag

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Istucite slatko vrhnje tako da se na kraju počnu stvarati mali vrhovi. Ako se vrhnje prije toga dobro ohladi, također će dobro istući.
2. Korak
Otopite čokoladu na vodenoj kupelji. Čokoladu, maslac narezan na kockice i espresso stavite u zdjelu ispod koje se nalazi vrela ne kipuča voda. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu, tako da se čokoladne kapi potpuno otope. Maknite čokoladnu smjesu s vatre i ostavite da se ohladi. Ne dopustite da se čokolada potpuno ohladi.
3. Korak
Kad maknete čokoladnu smjesu s vatre i počne se hladiti, istucite snijeg od bjelanjaka. Mješajte ih dok se potpuno ne pjene i počnu zadržavati oblik. Zatim dodajte šećer i mješajte dok snijeg od bjelanjaka ne počne stvarati čvrste vrhove.
4. Korak
Provjerite je li se čokoladna smjesa dovoljno ohladila i nježno joj dodajte oko trećine umućenog bjelanjka. Zatim lagano umiješajte oko trećine tučenog slatkog vrhnja i lagano promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu. Zatim polako dodajte preostali snijeg od bjelanjaka i šlag. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav šlag i bjelanjak, a smjesa čokolade ima jednoličnu strukturu.
5. Korak
Zatim u pripremljene čaše žlicom dodajte čokoladni mousse. Ako želite možete ga ukrasiti malinama ili šlagom.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.