Čokoladni ganache s BAM crnim čokoladnim vinom

Vrijeme pripreme 15 min
Sastojci: 7
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladni ganache s BAM crnim čokoladnim vinom bit će gust, taman, a njegova je upotreba svestranija no što možete zamisliti. Čokoladni ganache priprema se od pet sastojaka: vrhnja, čokolade, maslaca, šećera i BAM crnog čokoladnog vina. Čokoladni ganache možete preliti preko sladoleda, upotrijebiti ga kao preljev na kriški sira, kao preljev za svoju omiljenu čokoladnu tortu, nadjev ili preljev za kolačiće, premaz za sočne brownie kolačiće, preljev preko omiljenog okusa cheesecake torte ili ga pokloniti voljenoj osobi za Valentinovo. 

Ili zaboravite sve to i pojedite ga žlicom.

Kao i obični čokoladni ganache, ganache s crnim vinom bit će rjeđi kada je topao, a gušći kad se ohladi.

Koje vino upotrijebiti za pripremu čokoladnog ganachea s crnim vinom? Uglavnom je svejedno, čokoladni ganache nije izbirljiv. Mi smo upotrijebili BAM crno čokoladno vino, koje je dugogodišnjeg sazrijevanja tamnocrvenog vina sljubljenog s okusom izvrsne tamne čokolade. Klasična rubin boja sa svijetloljubičastim nijansama već samom bojom otkriva sofisticirani okus, koji je savršen kao aperitiv uz deserte ili kao dodatak čokoladnom ganacheu.

BAM savjet: za pripremu možete upotrijebiti i druga crna vina poput Merlota, Caberneta ili Pinot Noira. Upotrijebite vino čiji vam se okus sviđa.

Umjesto čokoladnog ganachea s crnim vinom, možete pripremiti i ganache kremu s tamnom ili bijelom čokoladom.

Sastojci

Za čokoladni ganache

Upute za pripremu

Za pripremu čokoladnog ganachea
1. Korak
U lonac dodajte slatko vrhnje, vino, kakao u prahu i šećer te miješajte na srednje jakoj vatri. Kad prokuha, kuhajte 5 – 6 minuta. Povremeno promiješajte. Maknite s vatre, umiješajte čokoladu, maslac i sol. Po želji dodajte prstohvat soli.
2. Korak
Ostavite da se ohladi nekoliko minuta prije no što ga upotrijebite kao preljev. Što se ganache duže hladi, to će biti gušći. Dakle, ako ga želite upotrijebiti za ukrašavanje torti i cupcake slastica, stavite ih u hladnjak na nekoliko sati.
3. Korak
Čokoladni ganache čuvajte u hladnjaku gdje može trajati do deset dana. Ako ga želite ponovno upotrijebiti, možete ga na deset do dvadeset sekundi zagrijati u mikrovalnoj pećnici.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.