Čokoladne kuglice recept

Vrijeme pripreme 30 min
Sastojci: 8
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladne kuglice mješavina su kave, vanilije, nezaslađenog kakao praha, maslaca i šećera uvaljane u suho kokosovo brašno. Čokoladne kuglice prema receptu u nastavku tradicija su Švedske, možete ih naći u gotovo svakoj pekari i restoranu. Čokoladne kuglice su jedna od najlakše pripremljenih slastica. Ostavite ih u hladnjaku još nekoliko sati nakon pripreme, a bit če sijajan dodatak sljedeći šalici kave ili čaja.

BAM čokoladni savjet: ako ne možete pronaći ribani kokos, možete kupiti pahuljice kokosa i obraditi ga.

Za vas smo pripremili recept za čokoladne kuglice, gdje je priprema toliko jednostavna da vam čak i djeca mogu pomoći, čeka vas ovdje.

Sastojci

Sastojci za čokoladne kuglice
  • 85 g sušenog kokosa
  • 115 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 100 g bijelog šećera
  • 2 žlice kave sobne temperature

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
U zdjelu dodajte maslac i šećer. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesa treba biti glatka. Zatim dodajte kavu i BAM pastu od vanilije. Dodajte instant kavu u prahu i BAM kakao u prahu. Na kraju dodajte zdrobljene čokoladne kekse. Ako vam se čini da je smjesa presuha, dodajte malo mlijeka. Pritom pazite da ostane dovoljno čvrsta da od nje napravite čokoladne kuglice.
2. Korak
Oblikujte kuglice iz pripremljene mase. Svaka bi trebala imati težinu oko 23 grama. Svaku oblikovanu kuglicu uvaljajte u suhi kokos. Kuglice stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Čokoladne kuglice stavite u hladnjak zajedno s tepsiju za pečenje dok se ne stvrdne. Najbolje ih je ohladiti preko noći. Čokoladne kuglice mogu se čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku oko 10 dana ili jih možete zamrznuti.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.