Čokoladne kuglice na štapiću

Vrijeme pripreme 2 dva sata
Sastojci: 15
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Kako pripremiti čokoladne kuglice na štapiću? Vrlo lako! Priprema je potpuno jednostavna: čokoladna torta + čokoladna glazura + slatka dekoracija = najbolje čokoladne kuglice na štapiću! 

Priprema će biti jednostavna, a čokoladne kuglice nesumnjivo će uspjeti ako se pridržavate sljedećih BAM savjeta:

  • Napravite jednoslojnu čokoladnu tortu. Ne zaboravite na ulje jer ono daje sočnost. Bez toga će čokoladni biskvit biti suh i to se nikome neće svidjeti.
  • Napravite dovoljno domaćeg čokoladnog nadjeva. Ako ga je premalo, čokoladne kuglice bit će suhe i sve samo ne kuglice, ali ako ga je previše, čokoladne kuglice bit će mokre i masne.
  • Izdrobite tortu. Možda ćete se zbog ovoga osjećati malo čudno jer ste upravo ispekli prekrasan čokoladni biskvit koji sada trebate izdrobiti. Ali čokoladne kuglice neće biti dobrog okusa i teksture ako ne izdrobite biskvit.
  • Sad pomiješajte čokoladni biskvit i čokoladnu glazuru.
  • Oblikujte čokoladne kuglice.
  • Kuglice od biskvita umočite u čokoladu. Ali pazite da budu jednake veličine, inače će pasti sa štapića.

Umjesto čokoladnih kuglica na štapiću možete pripremiti i:

Sastojci

Dekoracija
Za čokoladne kuglice
  • 125 g višenamjenskog brašna
  • 200 g šećera
  • 30 g BAM kakaa u prahu
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
Za čokoladni nadjev
  • 2 – 3 žličice slatkog vrhnja
  • 90 g šećera u prahu

Upute za pripremu

Za pripremu čokoladnog biskvita
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite pekač promjera 23 cm. U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer, BAM kakao prah, sodu bikarbonu i sol. U srednje velikoj posudi umutite ulje, jaja i BAM pastu od vanilije. Mokre sastojke ulijte u suhe, dodajte vruću vodu i sve skupa mutite kako bi se sastojci sjedinili. Tijesto ravnomjerno izlijte u pripremljeni pekač. Pecite 25 – 27 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne bude čista. Ostavite da se torta potpuno ohladi u pekaču koji ste postavili na rešetku.
Za pripremu čokoladnog nadjeva
1. Korak
Ručnim ili samostojećim mikserom umutite maslac na srednjoj brzini dok ne postane kremast, tj. oko 2 minute. Miješajući na srednjoj brzini dodajte šećer u prahu, BAM kakao prah, 2 žličice slatkog vrhnja i BAM pastu od vanilije. Kad ste dodali sastojke, promijenite brzinu na najbržu i mutite još 3 minute dok se sastojci ne povežu. Dodajte još jednu žličicu mlijeka/vrhnja ako vam je masa malo pregusta.
2. Korak
Ohlađenu tortu izmrvite u zdjeli iznad pripremljene čokoladne smjese. Pripazite da u smjesi ne bude grudica. Uključite mikser i mutite dok se sastojci potpuno ne sjedine. Odmjerite 1 žličicu vlažne smjese i oblikujte je u kuglicu. Stavite čokoladne kuglice na obložen pekač. Pekač s čokoladnim kuglicama stavite u hladnjak na dva sata ili u zamrzivač na 1 sat.
Za prelijevanje čokoladnih kuglica
1. Korak
Tamnu BAM čokoladu rastopite nad vodenom kupkom. Prije prelijevanja čokoladnih kuglica ostavite da se malo ohladi jer će čokolada na čokoladnim kuglicama popucati ako bude prevruća. Za prelijevanje uzmite samo dvije-tri čokoladne kuglice iz pekača, ostale držite na hladnom tijekom prelijevanja. Štapić na koji ćete staviti kuglicu na 5 mm umočite u otopljenu čokoladu jer se tako dodatno osigurava da kuglice ne skliznu sa štapića. Ukras na čokoladnim kuglicama dodaje se odmah nakon čokoladnog preljeva jer će inače pasti sa na čokoladnih kuglica.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.