Čokoladna torta s kremom od čokolade i vrhnja

Vrijeme pripreme 1 jedan sat 30 min
Sastojci: 18
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladna torta s kremom od čokolade i vrhnja počinje čokoladom, a završava slanom karamelom. U ovom super kul sočnom čokoladnom biskvitu skriva se krema ili cheesecake. Ako je priprema sočne čokoladne torte s čokoladnom kremom već iza vas, onda znate da će i ova čokoladna torta biti jednako sočna i bogatog čokoladnog okusa. 

Kako bi se postigao pravi čokoladni okus, sastojcima se dodaje vruća tekućina, najčešće kava. Pomaže da kakao u prahu,od kojega dolazi sav čokoladni okus, „zasja” i oduševi pravim okusom čokolade. Kad smo kod kakaa, obavezno upotrebljavajte nezaslađeni kakao, a ne kakao kojem je dodan šećer.

Sastojci su dovoljni za 12 komada.

BAM slastičarski savjet: preljev od slane karamele obogaćuje svaki čokoladni kolač ili drugi desert svojim raskošnim okusom. Dodana sol (fleur de sel) dodatno naglašava okus karameliziranog šećera i tako zajedno stvaraju preljev koji je zbog svoje kremaste teksture gotovo obavezan preljev za čokoladnu tortu s kremom od vrhnja.

Pripremite i čokoladnu tortu s čokoladnom kremom ili najbolju čokoladnu tortu koju ćete ikada probati.

Sastojci

Za čokoladni biskvit
  • 220 g višenamjenskog brašna
  • 60 g BAM kakaa u prahu
  • 350 g šećera
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 120 ml biljnog ulja
  • 2 velika jaja na sobnoj temperaturi
  • 180 g kiselog vrhnja na sobnoj temperaturi
  • 120 ml mlaćenice na sobnoj temperaturi
  • 2 žličice BAM paste od vanilije
  • 80 ml vrele vode
Za nadjev od kremastog sira
  • 335 g krem sira na sobnoj temperaturi
  • 1 veliko jaje

Upute za pripremu

Priprema biskvita
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pekač u kojem ćete pripremati tortu namažite maslacem. U velikoj zdjeli umutite brašno, BAM kakao u prahu, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. U posebnoj posudi pomiješajte ulje, jaja, kiselo vrhnje, mlaćenicu i BAM pastu od vanilije. Miješajte sve dok se sastojci ne povežu. Mokre sastojke dodajte u suhe, pa dodajte vruću vodu. Sve zajedno miješajte dok se masa potpuno ne sjedini.
Priprema nadjeva od krem sira
1. Korak
Ručnim ili stolnim mikserom s nastavkom za lopaticu ili pjenjaču miješajte krem sir na velikoj brzini, toliko dugo dok ne dobijete smjesu bez grudica. Dodajte preostale sastojke i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Priprema za pečenje
1. Korak
U pripremljeni pekač ravnomjerno izlijte oko 2/3 čokoladne smjese. Po vrhu ravnomjerno rasporedite sav nadjev od kremastog sira. Smjesa s kremastim sirom je gusta, pa ćete je trebati žlicom nanositi na vrh. Preostalu čokoladnu smjesu ravnomjerno prelijte preko ravnomjerno raspoređene kreme.
Pečenje i ukrašavanje
1. Korak
Pecite u zagrijanoj pećnici 55 do 65 minuta, odnosno dok čačkalica koju umetnete u tortu ne bude čista sa samo nekoliko vlažnih mrvica. Ovo je velika i teška torta, pa se nemojte prestrašiti ako pečenje u tvojoj pećnici potraje nešto dulje. Kad se torta ispeče, izvadite je iz pećnice i ostavite da se ohladi. Zatim malo ohlađenu čokoladnu tortu okrenite na rešetku. Ostavite tortu da se potpuno ohladi, a zatim je stavite u hladnjak na 2 sata. Ukrasite preljevima po želji, pa narežite i poslužite.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.