Čokoladna torta s bananom

Vrijeme pripreme 2 dva sata
Sastojci: 18
Zahtjevnost

Autorica recepta: Nina Kastelic, www.leaneen.com

Količina sastojaka je za tortu promjera 22 cm.

Sastojci

čokoladni biskvit
Za vlaženje biskvita
  • 1 dcl mlijeka
Čokoladna krema s bananom

Upute za pripremu

Postupak pripreme čokoladnog biskvita
1. Korak
Jaja sa šećerom mutimo na najvećoj brzini 10-15 minuta, tako da nastane svijetla i paperjasta smjesa. Volumen treba biti bar tri puta veći.
2. Korak
Dodamo pastu od vanilije, mlijeko i ulje te miješamo na maloj brzini da se sastojci međusobno povežu.
3. Korak
Brašno pomiješamo zajedno s praškom za pecivo i kakaom. Prosijano lopaticom lagano umiješamo u masu. Ručno umiješamo suhe sastojke kako bi biskvitna masa ostala prozračna i paperjasta.
4. Korak
Dno kalupa pokrijemo papirom za pečenje i masu ulijemo u kalup.
5. Korak
Čokoladni biskvit pečemo u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o pećnici.
6. Korak
Drvenim štapićem provjerimo je li pečen - ako na štapiću nema ostataka biskvita, znači da je pečen.
7. Korak
Kad se biskvit ohladi, premjestimo ga na podlogu za tortu i oko njega stavimo obruč za tortu. Unutrašnjost obruča obložimo acetatnom folijom.
8. Korak
Biskvit navlažimo toplim mlijekom u kojem smo rastopili žlicu čokoladnog namaza.
Postopek priprave čokoladne kreme
1. Korak
Najprije zagrijavamo 150 ml vrhnja tik do vrenja. Prije nego provrije, sklonimo ga i prelijemo preko čokoladnih kapljica. Ostavimo 30 sekundi, a zatim miješamo metlicom da se sva čokolada rastopi.
2. Korak
Želatinu na 10 min namočimo u hladnoj vodi da se smekša. Iz smekšane želatine istisnemo vodu, rastopimo je zajedno sa žlicom slatkog vrhnja i umiješamo u rastopljenu čokoladu.
3. Korak
Na kraju u kremu lopaticom lagano umiješamo još 200 ml tučenog slatkog vrhnja. Lagano miješamo dok ne dobijemo jednoličnu kremu.
4. Korak
Na navlažen biskvit rasporedimo kolutove banane. Pospemo ih mliječnim crispyjima.
5. Korak
Zatim preko banana i crispyja dodamo čokoladnu kremu i lijepo je poravnamo.
6. Korak
Tortu stavimo u hladnjak na otprilike 5 sati, odnosno dok se čokoladna krema ne stvrdne.
Postupak pripreme čokoladne glazure
1. Korak
Slatko vrhnje zagrijavamo do vrenja, a zatim ga prelijemo preko čokoladnih kapljica. Pričekamo nekoliko sekundi, a zatim miješamo da se rastope.
2. Korak
Dok je čokolada s vrhnjem još vruća, u nju umiješamo čokoladni namaz. Ponovno miješamo da se rastopi.
3. Korak
Čokoladnu glazuru prelijemo preko stvrdnute čokoladne kreme.
4. Korak
Čokoladna torta s bananom treba biti u hladnjaku još otprilike 2 sata da se glazura stvrdne.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Nina Pavlin

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.