Čokoladna torta bez pečenja

Vrijeme pripreme 30 min
Sastojci: 9
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Ovo može postati vaš novi najbolji recept za čokoladnu tortu bez pečenja. Sa super vlažnom i mekom unutrašnjošću, a u isto vrijeme laganom teksturom i jednostavnom pripremom, spašava vas u mnogim situacijama: bilo da se radi o nenajavljenom posjetu ili zadovoljava želju za slatkim, a da pritom ne potrošite gotovo pola dana, gdje vas na kraju čeka brdo prljavog posuđa. Sastojci također olakšavaju pripremu, jer se čokoladni kolač bez pečenja priprema od samo šest sastojaka.

Mliječna i tamna čokolada daju mu okus, čvrsto tučeno vrhnje i konzervirano mlijeko daju sočnost, a keksi i maslac teksturu.

Sastojci su dovoljni za osam komada torte, u tepsiji za pečenje promjera 23 cm. Ako imate veću ili manju tepsiju, nema potrebe prilagođavati sastojke. Ako je tepsia manja, komadići torte bit će veći, a ako je veći, bit će manji.

BAM savjet: tepsiju u kojoj ćete pripremati čokoladnu tortu obložite papirom za pečenje. Tako ćete tortu lakše izvaditi iz obruča i poslužiti. 

Čokoladu možete zamijeniti i Oreo keksima i tako pripremite Tortu bez pečenja s Oreo keksima.

Sastojci

Za čokoladnu tortu bez pečenja
  • 170 ml čvrsto tučenog slatkog vrhnja
  • 30 g neslanog maslaca
  • 340 g čajnih keksa

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Zgnječite čajne kekse kuhinjskim robotskim aparatom ili čekićem i plastičnom vrećicom. Čokoladu otopite zajedno s maslacem na vodenoj kupelji.
2. Korak
Kad se čokolada otopi i malo ohladi, dodajte čvrsto tučeno slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko. Lagano promiješajte da se sastojci sjedine u jednoličnu smjesu. Kad se smjesa dobro izmiješa, izlijte je u zdjelu u kojoj smo zdrobili čajne kekse. Smjesu dobro promiješajte.
3. Korak
Lim za pečenje u kojem ćemo hladiti čokoladnu tortu bez pečenja obložite papirom za pečenje. Zatim u nju ulijte pripremljenu smjesu od čokolade i keksa pa je lagano pritisnite vilicom. Tako pripremljeno, prekrijte folijom i čuvajte u hladnjaku najmanje 6 sati. Kad se ohladi, spremna je za posluživanje! No prije posluživanja možete je posipati kakaom u prahu i dodati pržene lješnjake, crispy ili pucketajuću čokoladu. Dobar tek!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.