Priprema
1. Korak
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Tijekom miješanja postepeno dodajite šećer. Smjesa će miješanjem dobiti na volumenu.
2. Korak
Bjelanjke utucite u čvrst snijeg.
3. Korak
Zatim čokoladu za biskvit otopite nad vodenom parom. Nakon što se čokolada otopi, lagano je umiješajte u smjesu od žumanjka. Zatim u masu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4. Korak
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na pripremljen kalup stavite papir za pečenje i preko njega ravnomjerno rasporedite tijesto. Pecite približno deset minuta. Tijesto je tanko, zato pripazite da ga ne zapečete previše da ostane elastično na dodir.
5. Korak
Nakon što je tijesto pečeno, okrenite ga na radnu površinu i na papir za pečenje položite vlažnu krpu kako biste lakše uklonili papir za pečenje. Tijesto je prilično tanko, zato papir uklonite pažljivo i polako. Toplo tijesto zamotajte krpom i ostavite da se ohladi.
6. Korak
Pripremite sastojke za nadjev. Pomiješajte mascarpone i jogurt. Dodajte šećer, pastu od vanilije i sok od limuna. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ako je nadjev prerijedak, možete ga zgusnuti žlicom želatine. Nadjev stavite u hladnjak da se ohladi.
7. Korak
Ohlađeno tijesto za roladu razvaljajte i premažite nadjevom. Pospite ga šumskim voćem ili drugim, prethodno pripremljenim voćem po želji.
8. Korak
Tijesto zavijte u roladu. Roladu prebacite na aluminijsku foliju, zavijte i vratite u hladnjak.
9. Korak
Pripremite čokoladni preljev. Ako vam se zbog čokolade učini da je pregust, dodajte malo maslaca.
10. Korak
Odvijte ohlađenu roladu i preko nje prelijte čokoladni preljev. Preljev treba biti toliko gust da ne teče. Što ga je više, to će rolada biti bolja. Ako želite, možete ga i ukrasiti. Rolada treba ostati u hladnjaku bar sat vremena, da se okusi pomiješaju.