Cheesecake s bijelom čokoladom i pečenim lješnjacima

Vrijeme pripreme 1 jedan sat
Sastojci: 9
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Recept za cheesecake s bijelom čokoladom in pečenim lješnjacima.

BAM premium prženi lješnjaci iznimno su hrskavi i ukusni prženi lješnjaci sorte Tonda di Giffoni, odlično se kombiniraju s domaćim slasticama i u svojoj kuhinji ih možete upotrijebiti na mnoge različite načine. Lješnjaci upotpunjavaju okus peciva, keksa, torti, sladoleda i pita.


ČOKO-SAVJET: umjesto mascarpone kreme možete koristiti mješavinu za cheesecake.

Sastojci

Sastojci za dno od keksa
Sastojci za kremu

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Kekse u blenderu meljite dok se ne dobijete smjesu nalik grubom pijesku. Prebacite u posudu. Zatim u blenderu sameljite pečene lješnjake, kako biste dobili istu teksturu, može biti i nešto većih komada. U mljeveni keks dodajte lješnjake i otopljeni maslac te izmiješajte. Trebali biste dobiti teksturu nalik vlažnom pijesku.
2. Korak
Dodajte otopljenu čokoladu i promiješajte.
3. Korak
Prebacite u pekač obložen papirom za pečenje i oblikujte dno. Za ravnomjernu raspodjelu smjese možete koristiti ravno dno čaše. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
4. Korak
Kremni sir, šećer i pastu od vanilije miješajte ručnom miješalicom.
5. Korak
Dodajte otopljenu bijelu čokoladu i opet miješajte ručnom miješalicom.
6. Korak
Dodajte kremfix učvršćivač i miješajte još dodatnih nekoliko minuta.
7. Korak
Prelijte preko dna od keksa i stavite u hladnjak na najmanje 2-3 sata. Po želji po vrhu pospite drobljenim lješnjacima i otopljenom čokoladom.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.