Cheesecake s bijelom čokoladom

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 11
Zahtjevnost

BAM bijela čokolada je vrhunska belgijska bijela čokolada i ujedno vrlo univerzalna za uporabu u kuhinji. Idealna je za ulijevanje, praline, kreme, mousse, ganache, sladolede, kekse, biskvite i ostale kremaste čokoladne strukture. Čokolada je oblikovana u manje kapljice za brže, lakše i ravnomjernije topljenje čokolade. Lagana je i kremasta čokolada uravnoteženog mliječnog okusa. Ovaj put smo BAM bijelu čokoladu koristili u receptu za cheesecake s bijelom čokoladom.

ČOKO savjet: za cheesecake nadjev možete koristiti i već pripremljenu smjesu za cheesecake.

Sastojci

Sastojci za dno od keksa
  • 100g zobenih keksa
  • 50g kokosove masti ili maslaca
Sastojci za nadjev
Dekoracija
  • čokoladne strugotine
  • voće u staklenci ili svježe voće po izboru

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Kekse izdrobite na male komadiće, pazeći da nisu premali. Možete si pomoći valjkom ili multipraktikom.
2. Korak
Zatim bijelu čokoladu otopite nad vodenom parom. Od već pripremljene količine kokosove masti ili maslaca uzmite jedan komadić i dodajte ga u bijelu čokoladu.
3. Korak
Otopite preostali maslac ili kokosovu mast i prelijte je po već izdrobljenoj osnovi od keksa.
4. Korak
Zatim kekse i maslac rasporedite po kalupu u kojem ćete pripremati smjesu za cheesecake. Dno od keksa stisnite što više na dno, možete si pomoći vilicom.
5. Korak
Zatim dno od keksa pospite BAM tamnom čokoladom.
6. Korak
Pripremljenu smjesu stavite u hladnjak da se ohladi. U međuvremenu, u odvojenu posudu dodajte skutu. Ako je potrebno, razdrobite velike komade vilicom kako bi skuta postala glatka. U skutu dodajte mascarpone. Dodajte pastu od vanilije i malo rakije te promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
7. Korak
U odvojenoj posudi utucite slatko vrhnje. U skutinu smjesu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje i otopljenu bijelu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
8. Korak
Zatim iz kompota ocijedite odabrano voće i narežite ga na kriške i male komadiće.
9. Korak
Iz hladnjaka izvadite sada već ohlađeno dno od keksa i premažite ga polovinom skutine smjese. Pospite ga voćem narezanim na komadiće.
10. Korak
Prekrijte ostatkom smjese, poravnajte da se nadjev slegne. Na kraju ukrasite čokoladom i voćem narezanim na kriške.
11. Korak
Cheesecake stavite u hladnjak na najmanje sat vremena. Zatim nožem obrežite uz rub kalupa da se torta odvoji od ruba. Zatim cheesecake narežite na komade i poslužite. Dobar tek!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.